Πρωτοχρονιά στο φεγγάρι! - Δέσποινα Τζιάκη (Λογοτεχνικό Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων 2022) - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Πρωτοχρονιά στο φεγγάρι! - Δέσποινα Τζιάκη (Λογοτεχνικό Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων 2022)




Μύθι μύθι  παραμύθι! το κουκί και το ρεβύθι! για ελάτε όλοι μαζί για ένα ταξίδι πέρα από τη γη! Μα τι κοιτάνε όλα τα παιδιά... έχουν χώσει τις φατσούλες τους πάνω στα τζάμια των παραθυριών ...μήπως ..μ;Hπως τα αστεράκια και τις χιονονιφάδες που είναι κολλημένα στα τζάμια; Τι κοιτάει η Χρυσή;   και ο Γιάννης; και η Άννα; και ο Όσκαρ; και η Μάριαμ; τι κοιτάει ο Κώστας; ο Σελίμ; η Αγγελική;  Κοιτάνε το ολόγιομο φεγγάρι που απόψε κρέμεται  σαν μπάλα στον ουρανό!Και τι σκέφτονται άραγε αυτή τη βραδιά, την τελευταία βραδιά του χρόνου; 
-Αχ, να ήμουν εκεί! Να δω από κοντά το φεγγάρι!  
-Πώς θά θελα να τρέξω εκεί ψηλά στη σελήνη!
-Αη Βασίλη κάνε μου τι χάρη, θέλω να πιάσω τη φεγγαρόσκονη!
Αχ να έβλεπα για μια στιγμή τη σελήνη τη μαγική! 
'Ολα λαχταρούσαν να ακουμπήσουν τη φωτεινή μπάλα, να τρέξουν πάνω της ,να τη νιώσουν... μα πώς; 
Παιδιά μείνετε εκεί γιατί είναι  παραμονή πρωτοχρονιάς  και ο Αη βασιλης έχει πολλούς βοηθούς για να τα προλάβει όλα! Άκουσε τα παρακάλια τους και πριν προλάβουν τα παιδιά να πάνε για ύπνο έφτασε κιόλας σε κάθε παράθυρο μια κουκουβάγια πάνω σ' ένα τεραστιο ανοιχτό βιβλίο!Εμπρός πάμε ακούστηκε πέρα ως πέρα το κρώξιμό της και ναι εκείνο το βράδυ -παραμονή πρωτοχρονιάς έγινε το θαύμα! Σε λίγο  έφτασαν στη σελήνη! Άλλο παιδί σκεκόταν με εκπληξη ακίνητο.. άλλο έτρεχε με χαρά, .. άλλο χοροπηδούδε πάνω κάτω .... ένα άλλο έπιανε τη φεγγαρόσκονη και την έριχνε από τη  μια χούφτα του στην αλλη ... Σε λίγο τα γέλια τους και τα χαχανητά τους απλώθηκαν παντού! Εξερεύνησαν τον τόπο μα δεν πέρασε πολύ ώρα ή μπορει και να πέρασε! Και ένα ένα παιδί άρχισε να νοσταλγεί τη γη!
-Θέλω  να μυρίσω τα λουλούδια...  θέλω να κολυμπήσω στη θάλασσα...  να σκαρφαλώσω πάνω στα δέντρα,  να διαβάσω  βιβλία παρέα με τ'αδερφάκια μου,  να ξαπλώσω δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, να φάω γλυκιές λιχουδιές! να με αγκαλιάσει η μαμά, ο μπαμπάς η γιαγιά και ο παππούς! 
Να παίξω και να τραγουδήσω με  τους φίλους μου, να  χαϊδέψω τα ζωάκια μου!  
Ο Αη βασίλης δε τους χάλασε χατήρι! Κι  η κουκουβάγια με το τεράστιο βιβλίο... τους περίμενε εκεί στην άκρη άκρη της σεληνης  και με το 1, με το 2, με το 3 ... ανέβηκαν επάνω! Όλα έτοιμα για την επιστροφή  το σπίτι τους .... και  πόσο  όμορφο φαινόταν από ψηλά το σπίτι τους σαν μια μεγάλη μαγική μπάλα! Μόλις ακούμπησαν το πόδι τους στη γη όλα τα παιδιά έδωσαν μια  υπόσχεση ότι τη νέα χρονιά θα φροντίζουν περισσότερο το μεγάλο σπίτι τους ,  τη γη τους! Θα την αγαπούν και θα την κρατούν καθαρή και περοιποιημένη!
Με το ξημέρωμα της  πρώτης μέρας  του νέου χρόνου  μια γλυκιά καλημέρα κι ένα  μυρωδάτο φιλί υποδέχτηκαν όλα τα παιδιά!
Καλή Χρονιά με υγεία και χαρα με Αγάπη και ειρήνη στον κόσμο, με φροντίδα και σεβασμό στο μεγάλο αγαπημένο μας σπίτι -στη γη μας! 

Δέσποινα Τζιάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!