ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ «ΚΕΦΑΛΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ «ΚΕΦΑΛΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Πλούταρχος Πάστρας, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος


ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΚΕΦΑΛΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 
& ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το λογοτεχνικό περιοδικό: «Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν' ανακοινώσει την αναγνώριση από το Ελληνικό Κράτος και το Υπουργείο Πολιτισμού του λογοτεχνικού και πνευματικού έργου του. Είναι μία στιγμή μεγάλης χαράς, τιμής και συλλογικής ικανοποίησης, για το πνευματικό και λογοτεχνικό έργο που συντελούμε από το Νοέμβριο του 2017 μέσω του λογοτεχνικού περιοδικού μας: «Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» και την αναγνώρισή του από το Ελληνικό Κράτος και το Υπουργείο Πολιτισμού και για τη δυναμική ένταξη μας και στις λίστες των υποψηφίων για τα «Λογοτεχνικά Κρατικά Βραβεία» στην κατηγορία των «Λογοτεχνικών Περιοδικών». Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, λοιπόν, μετά από πρόσκληση της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά και την αξιολόγηση της επιτροπής της Διεύθυνσης Γραμμάτων και της Διεύθυνσης του Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ελλάδας, εντάσσοντάς μας μέσα στα 15 σημαντικότερα λογοτεχνικά περιοδικά που εκδίδονται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, συναντηθήκαμε με την Υπουργό στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού στις 12 το μεσημέρι. Η συνάντηση κράτησε πάνω από μία ώρα και συζητήθηκαν θέματα προώθησης του σύγχρονου πολιτισμού, την ένταξη των λογοτεχνικών περιοδικών μας στα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για μακροχρόνιες δράσεις που έχουμε σκοπό να υλοποιήσουμε και να προετοιμάσουμε τα πλάνα τους. Επίσης, μας μίλησε για τη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού για το Βιβλίο, τον οποίο αναμένουμε με μεγάλη χαρά και έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί από τη νέα διοίκηση του Υπουργείου Πολιτισμού και τη Βουλή των Ελλήνων το ερχόμενο φθινόπωρο. 

Μας είπε πως θεωρεί τόσο τον Κέφαλο, όσο και τα υπόλοιπα δεκατέσσερα λογοτεχνικά περιοδικά που προσκάλεσε στη συνάντηση ως τα σημαντικότερα λογοτεχνικά περιοδικά αυτή την περίοδο στο χώρο του βιβλίου, της λογοτεχνίας και του πνεύματος. Μας ανέφερε πως θωρεί και πιστεύει τόσο η ίδια η Υπουργός, όσο και το Υπουργείο Πολιτισμού πως έχουμε μία πολύ μεγάλη δυναμική παρουσία στο χώρο του πνεύματος, προβάλλοντας σύγχρονες και πρωτότυπες ιδέες και υλοποιώντας σημαντικά έργα -π.χ. ο «Κέφαλος» από το 2017 έχει διοργανώσει τέσσερις λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, πραγματοποίησε τη δράση: «Σύγχρονοι Έλληνες Λογοτέχνες», δημιούργησε την «Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών», πραγματοποίησε ήδη την έκδοση του «Λογοτεχνικού Ημερολογίου 2019» και προγραμματίζει την έκδοση του 1ου και του 2ου Τόμου της «Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών», την έκδοση του «Συλλεκτικού Τόμου του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης Κέφαλος» και τις ανθολογίες του «1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πεζογραφίας Κέφαλος» και πραγματοποίησε εκδηλώσεις στην Αθήνα κλπ. Επίσης, μας ανέφερε πως αναγνωρίζει το Ελληνικό Κράτος το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα λογοτεχνικά περιοδικά μας ανάμεσα στην παραγωγή και στη διανομή, προβάλλοντας τους συγγραφείς και τα βιβλία τους και διαμορφώνοντας νέες ιδέες και αξίες στο χώρο του πνεύματος και του σύγχρονου ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού. Μας κάλεσε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να θέσουμε ετήσιους στόχους και το Υπουργείο Πολιτισμού, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στη διοίκηση, έχει ως σκοπό να προωθήσει τις ιδέες μας και να μας σταθεί δίπλα ως οικονομικός και τεχνογνωσιακός συμπαραστάτης και στυλοβάτης. 

Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
ΚΕΦΑΛΟΣ κ. ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. ΜΥΡΙΣΝΗ ΖΟΡΜΠΑ
ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.

Τώρα θα ήθελα σε αυτό το σημείο, ως Πλούταρχος Πάστρας και Εκδότης και Διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού μας: «Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς», αλλά πάνω απ’ όλα ως λογοτέχνης, να ευχαριστήσω πολύ τόσο την επιτροπή της Διεύθυνσης Γραμμάτων και τη Διευθύντριά Γραμμάτων κ. Σίσσυ Παπαθανασίου, όσο και την Υπουργό Πολιτισμού και το ίδιο το Ελληνικό Κράτος, για την αξιολόγηση μας ως ένα από τα 15 σημαντικότερα και πιο δυναμικά λογοτεχνικά περιοδικά της σύγχρονης εποχής, με δυναμική παρουσία στο χώρο του πνεύματος, της λογοτεχνίας και του πολιτισμού. Μας τιμά πολύ που το Ελληνικό Κράτος εκτιμά και αναγνωρίζει το λογοτεχνικό μας έργο που μετράει μόλις είκοσι μήνες ζωής. Πιστεύουμε πως θ’ ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Υπουργείου Πολιτισμού να θέσουμε νέους στόχους και να εμπνευστούμε νέες ιδέες για την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό και ήδη έχουμε σηκώσει τα μανίκια ψηλά, έχουμε έτοιμα τα μολύβια και τα χαρτιά μας και θέτουμε νέους στόχους και προσανατολιζόμαστε στη δημιουργία νέων οραμάτων. 
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους του ομότεχνους λογοτέχνες που έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται με το λογοτεχνικό περιοδικό μας «Κέφαλος» σε όλες μας τις δράσεις. Σας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε δυναμικά να προσφέρουμε στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, τον οποίο οραματιζόμαστε να τον δούμε ακόμη μεγαλύτερο σε λίγα χρόνια από τώρα. Η μεγάλη πνευματική μας σταυροφορία μόλις ξεκίνησε!

Για τον «Κέφαλο - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς»
ο Εκδότης 
Πλούταρχος ΠάστραςΣΚΟΠΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΟΣ

Το λογοτεχνικό περιοδικό «Κέφαλος — Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2017 με σκοπό την αναγέννηση της επτανησιακής λογοτεχνίας, βαδίζοντας πάνω στα χνάρια των μεγάλων λογοτεχνών της Επτανησιακής Σχολής. Στόχος μας είναι, όμως, και η πνευματική αφύπνιση των Ελλήνων λογοτεχνών και αναγνωστών.


ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΕΥΧΗ

Τα ηλεκτρονικά τεύχη του λογοτεχνικού περιοδικού: «Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» διανέμονται δωρεάν στο διαδίκτυο. Στα τεύχη έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα πάνω από 300 σύγχρονοι Έλληνες λογοτέχνες.
ΤΕΥΧΟΣ 1 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018
ΤΕΥΧΟΣ 2-3 - ΜΑΪΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018
ΤΕΥΧΟΣ 4 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2019
ΤΕΥΧΟΣ 5 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2019


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΣ - Διάρκεια: Φεβρουάριος έως Απρίλιος 2018 - Συμμετοχές: 619
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ 2017 & 2018 ΚΕΦΑΛΟΣ - Διάρκεια: Μάιος 2018 έως Μάρτιος 2019 - Συμμετοχές: 293
1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΣ - Διάρκεια: Σεπτέμβριος 2018 έως Μάρτιος 2019 - Συμμετοχές: 463
2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΣ - Διάρκεια: Ιούνιος έως Δεκέμβριος 2019 - 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ 2000-2019 ΚΕΦΑΛΟΣ- Διάρκεια: Ιούνιος 2019 έως Μάρτιος 2020.


ΔΡΑΣΕΙΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ - Διάρκεια: Ιούνιος 2018 έως Σήμερα - Σκιοπός: Προβολή σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών μέσω δημοσίευσης συνεντεύξεων και αφιερωμάτων για το λογοτεχνικό τους έργο. - Συμμετέχοντες: 205 μέχρι σήμερα.
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2019 - Έκδοση: Ιανουάριος 2019 - Ένα λογοτεχνικό ημερολόγιο για το 2019 με έργα 145 σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών. - Συμμετέχοντες: 145.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - Διάρκεια: Ιούνιος 2019 έως Σήμερα - Δημιουργία ιστοσελίδας της: «Ηλεκτρονικής Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών». Μία ανοιχτή ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για τους ερευνητές και για κάθε ενδιαφερόμενο. - Συμμετέχοντες: 205 μέχρι σήμερα.
1ος ΤΟΜΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - Έκδοση: Ιούνιος 2019. - Συμμετέχοντες: 103.
2ος ΤΟΜΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - Έκδοση: Ιούλιος 2019. - Συμμετέχοντες 102.
ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΣ - Έκδοση: Ιούλιος 2019. - Συμμετέχοντες: 619.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΣ - Ημερομηνία: Σάββατο 13 Απριλίου 2019, Ώρα: 12:00 μ.μ., Χώρος: Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ 2017 & 2018 ΚΕΦΑΛΟΣ - Ημερομηνία: έχει προγραμματιστεί για το Χειμώνα του 2019.
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΣ - Ημερομηνία: έχει προγραμματιστεί για το Χειμώνα του 2019.
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΣ - Ημερομηνία: έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο του 2020.
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ 2000-2019 - Ημερομηνία έχει προγραμματιστεί για την Άνοιξη του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!