Σαρλότ η καλή μαγισσουλα των Χριστουγέννων - Μαρία Μουστάκα | Λογοτεχνικό Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων 2023 - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Σαρλότ η καλή μαγισσουλα των Χριστουγέννων - Μαρία Μουστάκα | Λογοτεχνικό Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων 2023



Σαρλότ η  καλή μαγισσουλα των Χριστουγέννων


Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στον μακρινό βόρειο πόλο μαζί με τον άγιο Βασίλη ,τα ζωάκια του δάσους,  τους τάρανδους, και τα πολυμήχανα ξωτικά και μια μικρή και χαριτωμένη μαγισσουλα 

Η μαγισσουλα των Χριστουγέννων η Σάρλοτ. Έμενε στο εργαστήριο με τα ξωτικά και τους ετοίμαζε χρώματα μαγικά κάπα φορούσε βιολετί και μια πυτζάμα σαν από ζαχαρωτό.. χρυσόσκονη πασπάλιζε στον ουρανό και πεταγε ψηλά με το μαγικό ραβδάκι της έδινε λάμψη στα δωράκια τα τύλιγε με μιας με χρωματιστά κορδελάκια και άφηνε στα ξωτικά την σκληρή δουλειά..τις κατασκευές  μα και την μεταφορά.

Βλέπεται η συμβολή της ήταν μαγική και χωρίς την μαγισσουλα τους τα ξωτικά δώρα δεν θα φτιάχνανε στη στιγμή..μα και ολoι την αγαπούσαν γιατί ήταν πολύ αγαπητή και σε ολόκληρο τον βόρειο πόλο ξακουστή , η Σάρλοτ η μαγισσουλα των Χριστουγέννων η μαγική. 

Είχε φτιάξει ένα σπιτάκι με  γούστο και μεράκι και ζούσε εκεί ειρηνικά μαζί με τα άλλα τα ξωτικά και κάθε βράδυ έστελνε  φιλιά ένα στον άγιο Βασίλη και ένα στη σύζυγο του από μακριά , στους τάρανδους και στα πουλιά μα και στα φιλαράκια της τα ξωτικά.

Κάθε μέρα ήταν γιορτή στο χωριό του αι Βασίλη..γέλια και χαρές  αντηχούσαν από παντού όλη η πλάση γέμιζε αγάπη και προσμονή..μα και δουλειά πολύ. Χτύποι ακούγονταν παντού έκοβαν και πελέκιζαν ξύλα πολλά και φτιάχνανε τρένα .σπιτάκια και οχήματα φινιριστα..όλα τα καλά για τα αγαπητά παιδιά και η μαγισσουλα περίμενε υπομονετικά το βράδυ να έρθει να τελειώσει η σκληρή δουλειά για να τους δώσει όμορφα χρώματα λαμπερά.

Όλα  δούλευαν ρολόι και με πρόγραμμα αυστηρό για να προλάβουν να ετοιμαστούν όλα εν καιρό..και ο Άγιος Βασίλης γράμματα λάμβανε ένα σωρό και τα παιχνίδια στοιβάζονταν στα ράφια σε σωρό..ανά κατηγορία ονόματα .διευθύνσεις και χώρες ..

Διάβαζε και διάβαζε δεν είχε σταματημό  και η καλή του η σύζυγος που τον σκέπτονταν θαρρώ , στο λεπτό τραγάκι του έφερνε ζεστό και μπισκοτάκι φουρνιστό..αγάπη υπήρχε παντού ..μα και δουλειά πολλή.  Σε όλα τα γράμματα έβρισκε αγάπη απτά παιδιά και από αυτά αντλούσε δύναμη για να κάνει  τα δώρα του ακόμη πιο θαυμαστά..ώσπου μια μέρα έλαβε ένα γράμμα διαφορετικό που θλίψη τον γέμισε πολύ.

Ένα μικρό παιδάκι από την Συρία δώρο δεν του ζητούσε..ειρήνη  ήθελε στον κόσμο όλο και οι άνθρωποι να ζουν αγαπημένοι..

Αρρώστησε ο καημένος και απτήν πολύ την θλίψη ..δεν έφαγε όλη μέρα..η καλή του η γυναικούλα ανησύχησε και συγκάλεσε το συμβούλιο των παγων…το ανώτερο συμβούλιο σε περιπτώσεις κρίσεων ..για να βρεθεί μια λύση..μαζεύτηκαν λοιπόν όλα τα ξωτικά ..η Σαρλότ η μαγισσουλα, οι τάρανδοι , τα ζώα και τα πουλιά ..μα η λύση που να βρεθει…σκεφτοντουσαν από εδώ …σκαφτόντουσαν από εκεί… τίποτα δεν έβγαινε μα την ευχή…

Έχω μια ιδέα φώναξε η Σαρλότ..με τους ανθρώπους άκρη δεν θα βρω, όμως για μια μέρα αγάπη μπορώ να σκορπίσω ένα σωρό..

Ωωω! Και πως θα το κάνεις αυτό είπαν όλοι με μια φωνή

Το σκέφτηκα πολύ και πρέπει να πάω με τον αι Βασίλη από εκεί..το ραβδάκι μου θα σηκώσω και με την μαγική μου σκόνη γέλια αγάπη και χαρά θα δωσω.δεν έχω την δύναμη να αλλάξω τους ανθρώπους και δεν μπορώ με τίποτα να τους κατανοήσω όμως μπορώ να κάνω έστω αυτό .. τι λες καλέ  μου αι Βασίλη θα με πάρεις μαζί σου σε αυτό σου το ταξίδι…

Όλοι συμφώνησαν και ευτυχώς ο Άγιος βρήκε ξανά το χαμόγελο του και η εργασίες  συνεχίστηκαν πυρετωδώς  για να είναι όλα έτοιμα για το μεγάλο ταξίδι …

η μεγάλη μέρα έφτασε..χοχοχο ακούστηκε …το έλκηθρο φορτώθηκε ..οι τάρανδοι ετοιμάστηκαν ..το ίδιο και η Σαρλότ..

καλό ταξίδι φώναξαν τα ξωτικά και το ταξίδι ξεκίνησε..πέρασαν χώρες, λίμνες ,θάλασσες και βουνά και σε κάθε σπίτι  νόστιμα μπισκότα γάλα καραμέλες και άλλα πολλά τους περίμεναν ως ανταμοιβή απτά παιδιά…

ώσπου έφτασαν  και στη Συρια ως τελικό τους προορισμό με σχέδιο μελετημένο και για καλό σκοπό..είχαν αποφασίσει ο αι Βασίλης , η μαγισσουλα η Σαρλότ και οι τάρανδοι να κάνουν αλλαγή του χρόνου εκεί μακριά από την οικογένεια τους.. τα ξωτικά, την αγαπημένη του σύζυγο τα ζώα και τα πουλιά..ήταν άλλωστε ιερός ο σκοπός..

τα σπίτια εκεί δεν είχανε φώτα, λαμπιόνια λιχουδιές και τα σχετικά , μα είχαν οικογένειες με παιδιά που λαχταρούσαν και αυτά όπως όλοι οι άνθρωποι στην καρδια ..αγάπη , χαρά και ξενοιασιά..και μόλις το ρολόι άρχισε να χτυπά 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 η Σαρλότ πέταξε ψηλά ,σήκωσε το ραβδάκι της και γέλια ακούστηκαν ξανά ένα πέπλο αγάπης κάλυψε όλη τη χώρα..όλοι βγήκαν από τις κρυψώνες τους τα ερειπωμένα σπίτια και άρχισαν να αγκαλιάζονται ..νέοι γέροι και παιδιά ,στρατιώτες και πολίτες της χώρας γελούσαν δυνατά …χαχαχαχα τι ωραία γαλήνια και ειρηνικά όλοι μαζί μια αγκαλιά εύχονταν καλή χρονιά ..τραγούδια ακούστηκαν ξαφνικά και η Σαρλότ κούνησε το ραβδάκι για ακόμη μια φορά και γέμισε τα τραπέζια τους με νόστιμα φαγητά ,τάρτες ,πίτες κρέατα κρασί , τούρτες και άλλα πολλα…τι μαγική …βραδιά…..

Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να ζούσαμε ειρηνικα…με αγάπη στην καρδιά…


Μαρία Μουστάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!