Το Χαμένο Σκουφάκι του Άη Βασίλη - Καποδίστρια Μαρία-Ειρήνη Λογοτεχνικό Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων 2023 - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Το Χαμένο Σκουφάκι του Άη Βασίλη - Καποδίστρια Μαρία-Ειρήνη Λογοτεχνικό Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων 2023Μια φορά και έναν καιρό, ο Άη Βασίλης πήγε σε ένα σχολείο πριν από τις διακοπές  των Χριστουγέννων, για να μοιράσει τα δώρα από τα γράμματα των παιδιών που του  είχε στείλει η δασκάλα.  

 - “Κάλως ήρθατε, Άγιε Βασίλη!”, του είπαν με μεγάλη χαρά η δασκάλα και τα  παιδιά.  

 - “Καλώς σας βρήκα!”, είπε ο Άγιος Βασίλης και ρώτησε τα παιδιά:   - “Κάνετε αυτό που σας λέει η δασκάλα σας;” Και τα παιδιά του είπαν:   - “Ναι! Αγαπάμε πολύ τη δασκάλα μας!”  

 Και ο Άγιος Βασίλης είπε:  

- “Μπράβο που είστε καλά και υπάκουα παιδάκια!” Και μετά από λίγα λεπτά  μοίρασε τα δώρα στα παιδιά και ένα παιδί τον ρώτησε:  

 - “Άγιε Βασίλη, από που έρχεστε;”  

 Και ο Άη Βασίλης του απάντησε:  

- “Από την Καισάρεια.”  

 Και έπειτα, τον ρώτησε ένα άλλο παιδάκι:  

 - “Πως ήρθατε εδώ;”  

 Και ο Άγιος Βασίλης του είπε:  

 - “Ήρθα με το έλκηθρο.”  

 Πριν φύγει τα παιδιά του έδωσαν τις ζωγραφιές τους που είχαν ζωγραφίσει την  προηγούμενη μέρα στην τάξη και τον ευχαρίστησαν, όπως και η δασκάλα τους.   - “Ευχαριστούμε, Άγιε Βασίλη!” Και ο Άη Βασίλης έφυγε χαμογελαστός.  

Όμως, όταν βγήκε έξω, φυσούσε τόσο δυνατά που το σκουφάκι του χάθηκε από τον  αέρα και στεναχωρέθηκε!  

 Λίγες μέρες αργότερα ο Άη Βασίλης αποφάσισε να στείλει ένα γράμμα στη  δασκάλα και είπε ότι έχασε το σκουφάκι του, όταν είχε έρθει στο σχολείο και ότι  στεναχωρέθηκε πολύ επειδή, ήταν δώρο!  

 Μετά από κάποιες μέρες, η δασκάλα με τα παιδιά έφτιαξαν ένα σκουφάκι και το  διακόσμησαν και η δασκάλα το έστειλε στον Άη Βασίλη που για να τους  ευχαριστήσει όλους, έγραψε ότι την επόμενη χρονιά θα είναι μεγαλύτερος ο σάκος  του με τα δώρα για την καλή τους πράξη που του έκαναν και όλοι ήταν πολύ  χαρούμενοι!  


Καποδίστρια Μαρία-Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!