Περίπατος Βιβλίου 2022: Οι σημερινές εκδηλώσεις σε 39 σημεία στην Αθήνα και 8 στην υπόλοιπη Ελλάδα - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Περίπατος Βιβλίου 2022: Οι σημερινές εκδηλώσεις σε 39 σημεία στην Αθήνα και 8 στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σήμερα, Σάββατο 7 Μαΐου, οι βιβλιόφιλοι γιορτάζουν την Ημέρα του Βιβλίου με τον καθιερωμένο πλέον «Περίπατο Βιβλίου», μια μεγάλη βόλτα σε βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες. 
Ο «Περίπατος Βιβλίου» στο κέντρο της Αθήνας, στις αθηναϊκές συνοικίες και σε όλη την Ελλάδα είναι ένα απολαυστικό event που διοργανώνεται από την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου, για όσους λατρεύουν το διάβασμα, αλλά και σε όσους θέλουν να μυηθούν στη μαγεία του. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν μια διαδρομή με 30 στάσεις σε όλο το Κέντρο αλλά και στα περίχωρα της Αθήνας.
Η δράση αυτή που στόχο έχει να αποτελέσει έναν συνεκτικό κρίκο στην βιβλιοφιλική κοινότητα, μεταξύ των ανθρώπων της εκδοτικής αγοράς, των δημιουργών -συγγραφέων και μεταφραστών- και του αναγνωστικού κοινού, διοργανώνεται για 7η χρονιά στην Αθήνα και φέτος επεκτείνεται και σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα: τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, τα Μέγαρα, το Μεσολόγγι και το Ξυλόκαστρο.



Περίπατος Βιβλίου 2022: Ο χάρτης με τα σημεία που συμμετέχουν στην εκδήλώση.


Κατά τη διάρκεια του ολοήμερου «Περιπάτου Βιβλίου», ο οποίος θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου στην Πλατεία Κοτζιά με μία εκδήλωση της πολυγλωσσικής βιβλιοθήκης We Need Books για τους μικρούς βιβλιοφάφους, θα ολοκληρωθεί κατά τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας. Οι περιπατητές θα κάνουν μια ωραία βόλτα σε βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, γιορτάζοντας την Ημέρα του Βιβλίου στους φυσικούς της χώρους. Κάθε χώρος που συμμετέχει στον «Περίπατο Βιβλίου» θα έχει τις δικές του εκδηλώσεις, στις οποίες οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή και θα γνωρίσουν τους αγαπημένους τους συγγραφείς, θα συνομιλήσουν με τους μεταφραστές βιβλίων που αγάπησαν, θα γνωρίσουν κόσμο και θα επικοινωνήσουν με ανθρώπους που μοιράζονται με τους ίδιους το ίδιο πάθος για το διάβασμα και την ίδια αγάπη για το βιβλίο. 

Περίπατος Βιβλίου 2022: Οι 39 σταθμοί στην Αθήνα και οι 8 στην υπόλοιπη Ελλάδα.


Οι αναγνώστες μπορούν να επιλέξουν όποια διαδρομή επιθυμούν, να κάνουν στάση σε όποια από τα 39 σημεία της Αθήνας που συμμετέχουν σε αυτή την υπέροχη γιορτή του βιβλίου. Όλοι θα λάβουν αναμνηστικούς χάρτες, σελιδοδείκτες, μολύβια Faber και αφίσες, μέσα σε μια τσάντα με το λογότυπο της δράσης.
Οι φίλοι του βιβλίου μπορούν να προμηθεύονται τον Χάρτη του Περιπάτου από τα βιβλιοπωλεία και τις βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στη δράση, και να ενημερώνονται από τη σελίδα της ΗΜΕΡΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ στο facebook https://www.facebook.com/greekbookday/

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!