ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2022» & ΣΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2022» & ΣΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2022» &  ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι Εκδόσεις Κέφαλος και το περιοδικό «Κέφαλος – Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» με σύνθημα: «Ο ΛΟΓΟΣ... ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ!» προσκαλούν ποιητές, μελετητές, φωτογράφους και ζωγράφους να συμμετάσχουν στο: «ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2022» και στο έντυπο λεύκωμα με τίτλο: «ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ - ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2022», το οποίο θ’ αποτελείται από ποιήματα, δοκίμια, μελέτες, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα.

ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Εφέτος σπάμε τα δεσμά των «αποστάσεων» και η κάθε ποιήτρια και ο κάθε ποιητής μπορεί να συμμετάσχει ενεργά και διαδραστικά από όποιο σημείο της Ελλάδας, της Κύπρου και του κόσμου εάν βρίσκεται, μέσω της πλατφόρμας του zoom, όπου θα μπορέσουν όλες και όλοι να απαγγείλουν ποιηματά τους (όσοι αδυνατούν θα απαγελλθούν τα έργα τους από την ποιητική ομάδα μας). 
Σκοπός του διήμερου «ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2022» είναι ο εορτασμός της ημέρας που είναι αφιερωμένη στην ποίηση, δηλαδή την καθιερωμένη πλέον στο λογοτεχνικό κόσμο: «Γιορτή της ποίησης» στις 21 Μαρτίου κάθε έτους.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με την ενεργή συμμετοχή σας σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο, με ποιητικά και μουσικά αφιερώματα, απαγγελίες ποιημάτων και ανάγνωση αποσπασμάτων δοκιμίων, μελετών και άρθρων. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και καλλιτεχνική διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής, σκίτσου και φωτογραφίας. Πιο συγκεκριμένα το διήμερο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 σε ζωντανή μετάδοση, στις 17:30 μ.μ. και μπορούν να συμμετάσχουν ποιητές και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο

ΤΟ «ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ - ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2022»

Το «ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ - ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2022» θα είναι έντυπο και μπορούν να συμμετάσχουν ποιητές και καλλιτέχνες: α. με ποιήματα, β. δοκίμια και μελέτες για την ποίηση ή για κάποια/ον ποιήτρια/ποιητή, γ. φωτογραφίες, δ. πίνακες ζωγραφικής και ε. σκίτσα. Το λεύκωμα θα εκδοθεί τον Μάιο του 2021 και θ’ αποτελέσει μία συλλεκτική έκδοση για τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ. 
Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ και στο στο ποιητικό λεύκωμα είναι ελεύθερη και δωρεάν. Όταν εκδοθεί το ποιητικό λεύκωμα, όσοι από τους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται, να προμηθευτούν αντίτυπό του, τότε θα μπορέσουν να το αποκτήσουν με έκπτωση.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2022»

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα έως τρία από τα εξής είδη: 1. ποίηση,  2. δοκίμιο για την ποίηση ή για κάποιον ποιητή, 3. μελέτη για την ποίηση ή για κάποιον ποιητή, 4. φωτογραφία, 5. ζωγραφική, 6. σκίτσο.

ΟΔΗΓΙΕΣ
ΠΟΙΗΣΗ: γίνονται δεκτά από 1 έως 3 ποιήματα έως 30 στίχους το κάθε ένα.
ΠΟΙΗΣΗ ΧΑΪΚΟΥ: γίνονται δεκτά από 1 έως 5 χαϊκού.
ΔΟΚΙΜΙΑ: γίνονται δεκτά δοκίμια έως 6 σελίδες Α4.
ΜΕΛΕΤΕΣ: γίνονται δεκτές μελέτες έως 6 σελίδες Α4.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: γίνονται δεκτές από  1 έως 2 φωτογραφίες (ασπρόμαυρες).
ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: γίνονται δεκτά από 1 έως 2 φωτογραφίες πινάκων ζωγραφικής (ασπρόμαυρες)
ΣΚΙΤΣΑ: γίνονται δεκτές από 1 έως 2 φωτογραφίες σκίτσων (ασπρόμαυρες).
Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ θα γίνεται μόνο μέσω email. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να μας αποστείλετε στο email μας: festival.kefalos@gmail.com, τα έργα σας σε αρχείο word, με την ένδειξη: «Για το Φεστιβάλ: Γιορτή της Ποίησης 2022», μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΟΣ
&
ΚΕΦΑΛΟΣ - ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!