Ένα ξεχωριστό δώρο - Παναγιώτης Ζαφείρης (Λογοτεχνικό Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων 2020) - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Ένα ξεχωριστό δώρο - Παναγιώτης Ζαφείρης (Λογοτεχνικό Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων 2020)



 
Τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα ήταν σαν όλα τα προηγούμενα. Τα παιδιά έπρεπε να μείνουν στο σπίτι. Δεν θα μπορούσαν εκείνη τη χρονιά να ταξιδέψουν, να επισκεφτούν το παππού και τη γιαγιά, και να βγουν για παιχνίδι. Όλα τα παιδιά ήταν λίγο στεναχωρημένα εκείνη τη χρονιά. Οι γονείς τους έκαναν ότι μπορούσαν για να δημιουργήσουν τα τέλεια Χριστούγεννα μέσα στο σπίτι. Στόλιζαν τα δέντρα τους, έφτιαχναν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά και αγόραζαν δώρα… Έτσι οι ευχάριστες οικογενειακές στιγμές τους έφτιαχνε τη διάθεση.
  Η μικρή Ιωάννα, πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 10. Δεν ήταν καθόλου χαρούμενη για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Πριν 2 μήνες είχαν μετακομίσει. Στα γενέθλια της οι φίλοι της ήταν μακριά. Δεν είχε προλάβει να κάνει καινούργιους φίλους και έτσι γιόρτασε με τους γονείς της.
  Γι' αυτό και τα φετινά Χριστούγεννα την στεναχωρούσαν πιο πολύ. Δεν μπορούσε να επισκεφτεί ούτε τους φίλους της ούτε τους παππούδες της. Τα δώρα και τα γλυκά στο σπίτι της ήταν πολλά όμως δεν μπορούσαν να της φτιάξουν την διάθεση.
   Οι γονείς της ανησυχούσαν. Δεν ήξεραν τι θα έκανε την Ιωάννα χαρούμενη. Την παραμονή των Χριστουγέννων ο μπαμπάς της, την πήρε αγκαλιά και της διάβασε μερικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Αν και για λίγο χαμογέλασε δεν έφυγε η κακή της διάθεση. Η Ιωάννα δε μιλούσε πολύ και δεν ενοχλούσε τους γονείς. Όμως στο πρόσωπο της φαινόταν θλιμμένη. Έτσι πέρασε η παραμονή των Χριστουγέννων, και η μικρή Ιωάννα κοιμήθηκε στεναχωρημένη.
    Το επόμενο πρωί όμως, όλα άλλαξαν! Μόλις η Ιωάννα ξύπνησε είδε από το παράθυρο χιόνι! Είχε δύο χρόνια να χιονίσει. Η Ιωάννα τότε θυμήθηκε ότι πρόπερσι είχαν βγει όλοι μαζί με τους φίλους της και έπαιζαν χιονοπόλεμο. Η ανάμνηση την έκανε χαρούμενη, και δίπλα από το κρεβάτι της , στο κομοδίνο την περίμενε μία ακόμα έκπληξη. Η μαμά της όσο κοιμόταν είχε αφήσει εκεί ένα φάκελο. Η Ιωάννα τον άνοιξε και βρήκε μέσα μία χριστουγεννιάτικη κάρτα. Η κάρτα έγραφε:
«Ιωάννα, χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα! Σε αγαπάμε πολύ!
Οι φίλοι σου.»

Όταν διάβασε τη κάρτα στην αρχή έβαλε τα κλάματα. Η μαμά της την αγκάλιασε και της είπε ότι ακόμα κι όταν οι φίλοι μας είναι μακριά, αν μας αγαπάνε πραγματικά θα βρουν τρόπο να είναι κοντά μας. Η Ιωάννα θυμήθηκε όλες τις  όμορφες στιγμές που περνούσε με τους φίλους της και σταμάτησε να είναι λυπημένοι. Ήταν σίγουρη ότι την αγαπούσαν και τη θυμόντουσαν και ότι σύντομα θα ξανασυναντιόντουσαν! Έτσι και τα φετινά Χριστούγεννα έγιναν ξεχωριστά και η Ιωάννα πήρε ένα πραγματικά ξεχωριστό δώρο. 

Παναγιώτης Ζαφείρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!