Χριστούγεννα στη Χιονούπολη - Παναγιώτα Θεοδωρίδου (Λογοτεχνικό Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων 2020) - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Χριστούγεννα στη Χιονούπολη - Παναγιώτα Θεοδωρίδου (Λογοτεχνικό Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων 2020)



Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα τόπο παγωμένο αλλά και παραμυθένιο στη Χιονούπολη , οι ετοιμασίες είχε ξεκινήσει  από πολύ νωρίς. Όλοι εργαζόντουσαν πυρετωδώς, ώστε να είναι όλα έτοιμα ,για την πιο γλυκιά και όμορφη γιορτή του χρόνου.  Όλες οι συννεφούλες και οι συννεφούλιδες ,φτιάχνανε  τα ξύλινα σπιτάκια που θα φιλοξενούσαν τους επισκέπτες της Χιονούπολης, αλλά και τον Αϊ Βασίλη, ο οποίος θα ερχόταν να μοιράσει τα δώρα στους ίδιους, αλλά και στα μικρά παιδιά, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Με τραγούδια, γέλα και χορούς γρήγορα τελειώσανε οι δουλειές και έτσι όλα ήταν στην εντέλεια, για να δοθεί το σύνθημα για την έναρξη της γιορτής των Χριστουγέννων. 
 Τα παιδιά χαρούμενα και γεμάτα με ανυπομονησία, βρισκόντουσαν ήδη εκεί , μαζί με τους νέους συννεφούλιδες και τις νέες συννεφούλες, οι οποίοι συζητούσαν για τις εντυπώσεις των επισκεπτών τους στην πόλη, μέχρι να έρθει  ο Αϊ Βασίλης, για  να δώσει το σύνθημα  για το άναμμα του δέντρου. Όμως η ώρα περνούσε και κόντευε να νυχτώσει στην Χιονούπολη και ο  Αϊ Βασίλης δεν εμφανιζόταν.
 Τότε, με λυπημένο πρόσωπο και μια στεναχωρημένη φωνή ,ο Φανούρης είπε: Δηλαδή , ο Αϊ  Βασίλης δεν  θα έρθει και έβαλε τα κλάματα.  Βλέποντας , η μικρή Χαρά συννεφούλα, τον μικρό και απογοητευμένο προσωπάκι του μικρού Φανούρη, της ήρθε μία ιδέα και αποφάσισε να την μοιραστεί με τους άλλους, ώστε να έβρισκαν μια λύση. Έτσι, η Χαρούλα συννεφούλα πήρε το λόγο και δειλά- δειλά ξεστόμισε: Μήπως να πάμε στο Βόρειο πόλο για να διαπιστώσουμε και από κοντά τον λόγο, για τον οποίο δεν ταξίδεψε μέχρι την Χιονόπουλη; Τα παιδιά και οι υπόλοιποι συννεφούλιδες και  συννεφούλες  είπαν με μία δυνατή φωνή: Πάμε  να τον επισκεφτούμε. Σίγουρα θα χρειάζεται την βοήθειά μας. 
Δίχως να χάσουν καιρό, επιβιβάστηκαν όλοι στο αερόστατο των συννεφούλιδων και ξεκίνησαν το ταξίδι.  Γρήγορα κατάφεραν να ανεβούν και ο άνεμος ήταν ήσυχος. Τα παιδιά και οι συννεφούλιδοι απολάμβαναν την θέα. Από εκεί ψηλά όλα φαινόντουσαν μικροσκοπικά και πανέμορφα. Όμως, δυστυχώς , ο αέρας ξαφνικά δυνάμωσε, με αποτέλεσμα να χάσουν το έλεγχο του αερόστατου, φωνάζοντας ο ένας στο άλλο κρατηθείτε γερά.
 Ύστερα από την πτώση του αερόστατου, τα παιδιά και  οι συννεφούλιδοι ξύπνησαν πάνω σε έναν χιονισμένο βουνό. Ο Φανούρης, συννεφούλης ρώτησε: Πού βρισκόμαστε παιδιά; Ο μπισκοτούλης, συννεφούλης απάντησε σ’ έναν χιονισμένο και ψηλό βουνό. Πώς θα κατεβούμε για να βρούμε το δρόμο για το σπίτι του Αϊ Βασίλη; Ωστόσο, ήταν σίγουρος πως είχαν φτάσει στο Βόρειο πόλο , διότι το θερμόμετρο έδειχνε μείον 93 βαθμούς. Κάνοντας μια συζήτηση , όλη η παρέα ακολούθησαν μια κατηφόρα που βρισκόντουσαν δίπλα τους και κατέβηκαν το βουνό. Συνέχισαν να περπατάνε  ευθεία , ακολουθώντας μια γλυκιά μυρωδιά μπισκότων που ήταν βέβαιοι πως προερχόταν από το σπίτι του Αϊ Βασίλη.
 Περπατούσαν για ώρες και όλοι ήταν κουρασμένοι. Η Χαρούλα, συννεφούλα έδινε δύναμη, για να συνεχίσουν, ώσπου αντίκρισαν το σπίτι του Αϊ Βασίλη , που οι τάρανδοι του κάτι κοιτάγανε από το παράθυρο του σπιτιού. Έτσι, με όση δύναμη τους είχαν απομείνει  έτρεξαν στο παράθυρο του. Και τι να δουν; Τον Αϊ Βασίλη άρρωστο και μόνο στο κρεβάτι του. Δίχως να χάσουν άλλο χρόνο , μπήκαν μέσα αποφασισμένοι να  τον φροντίσουν, όσο χρειαστεί , ώστε να γίνει καλά. Ο Αϊ Βασίλης απορημένος για το πώς έφτασαν εδώ ,χαρούμενος για την επίσκεψη τους, και συγκινημένος τους άφησε να τον φροντίσουν. 
Οι ημέρες περνούσαν φροντίζονται όλοι και όλες τον αγαπημένο τους Αϊ Βασίλη , αλλά και τους ταράνδους. Έτσι, όταν έγινε καλά ο Άγιος Βασίλης τους εκφράστηκε την ευχαριστία του με έναν ιδιαίτερο τόπο. Εκτός από τα δώρα που έδωσε στον καθέναν , τους ξεστόμισε:
Παιδάκια μου γλυκά. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για την πολύτιμη βοήθειας σας. Γι’ αυτό τον λόγο θα ήθελα να σας προτείνω αν το επιθυμείτε και εσείς να έρθετε μαζί μου να μοιράσω τα δώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακούγοντας τα λόγια του , τα παιδιά και οι συννεφούλιδες και συννεφούλοι δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν σε μία τέτοια πρόταση και είπα με μια δυνατή φωνή : Θα ήταν χαρά μας Άγιε Βασίλη μας . Έτσι, επιβιβάστηκαν όλοι στο έλκηθρο και μαζί με τον Άγιο Βασίλη χαρούμενοι και ευτυχισμένοι μοίραζαν τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου.  

Παναγιώτα Θεοδωρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!