ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: «Ο φόνος είναι χρήμα» του Πέτρου Μάρκαρη (Εκδόσεις Κείμενα) - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: «Ο φόνος είναι χρήμα» του Πέτρου Μάρκαρη (Εκδόσεις Κείμενα)




Αθήνα 2019. Οι ανισότητες ολοένα και μεγαλώνουν. Η πολιτική ηγεσία αναστατώνεται από τους φόνους ξένων επενδυτών. Μοναδικό κοινό στοιχείο ένα τραγούδι.
Ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος καλείται να εξιχνιάσει τα εγκλήματα που έγιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σημείο της πόλης, ένα κίνημα γεννιέται. Το «κίνημα των φτωχών». 
Στο 13ο του μυθιστόρημα ο διεθνής συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης προσφέρει μια έκπληξη στους αναγνώστες του: ο αστυνόμος Χαρίτος δεν είναι ο μόνος πρωταγωνιστής...




Ο Πέτρος Μάρκαρης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1937.
Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αυστρία και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1964. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1965 με το θεατρικό έργο Η ιστορία του Αλή Ρέτζο. Μετέφρασε σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και συνεργάστηκε με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο σε σενάρια ταινιών. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα Νυχτερινό Δελτίο από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης και ακολούθησαν δεκαοκτώ μυθιστορήματα με τον αστυνόμο Κώστα Χαρίτο. Μετέφρασε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολόκληρο τον Φάουστ του Γκαίτε, καθώς και την πρώτη γραφή του Φάουστ.
Έχει εκδώσει διηγήματα, δοκίμια και θεατρικά έργα και έχει τιμηθεί με σημαντικά διεθνή λογοτεχνικά βραβεία για το έργο του. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.
Ο φόνος είναι χρήμα
Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Κείμενα» στις αρχές του Ιουνίου.

σελ. 304
διαστάσεις: 14.5 x 21.5 cm
τιμή με ΦΠΑ: 15.9 ευρώ
ISBN: 978-618-84601-4-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!