1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός - Πεζογραφία - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός - Πεζογραφία
Το Εργαστήρι Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εικαστικών Πόρτο Ράφτη διοργανώνει τον 1ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στηρίζοντας τον θαυμαστό κόσμο της συγγραφής και προτρέποντας τα παιδιά να εκμεταλλευτούν δημιουργικά τον χρόνο τους και να μας ταξιδέψουν στον κόσμο των λέξεων και της φαντασίας.

Θέμα διαγωνισμού: Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να γράψουν τα παιδιά το δικό τους διήγημα φαντασίας εμπνευσμένο από ήρωες ελληνικής αλλά και παγκόσμιας μυθολογίας με λογοτεχνικό ύφος. Να πλέξουν μία ιστορία βασισμένη στον Ηρακλή, τον Θησέα, τον Οδυσσέα αλλά και νύμφες, γίγαντες, δράκους, πνεύματα κ.α και να μας ταξιδέψουν στις περιπέτειές τους, εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ηρώων!

Κατηγορίες Διαγωνισμού

1) Παραμύθι για παιδιά Δημοτικού.

2) Διήγημα Φαντασίας για παιδιά Γυμνασίου.

3) Διήγημα Φαντασίας για παιδιά Λυκείου.

 

Υποβολή συμμετοχής - Όροι διαγωνισμού.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει σε μία κατηγορία του Διαγωνισμού.

Τα παιδιά που φοιτούν στο Εργαστήρι Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εικαστικών δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Τα παραμύθια θα πρέπει έχουν έκταση μέχρι 800 λέξεις.

Τα διηγήματα φαντασίας θα πρέπει να έχουν έκταση μέχρι 1500 λέξεις.

Τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι αδημοσίευτα. Η βράβευση σε     άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 25 Απριλίου έως και τις 25 Μαΐου αυστηρά. Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής τα διηγήματα δε θα γίνονται δεκτά.

Τα διηγήματα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση logotexnia.theatro@gmail.com με τίτλο email: Για τον 1ο διαγωνισμό Πεζογραφίας.

Στο σώμα του email θα αποστέλλονται τα κείμενα δακτυλογραφημένα σε αρχείο word με τίτλο διηγήματος, ψευδώνυμο μίας λέξεως και κατηγορία.

Επίσης θα υπάρχει και ένα δεύτερο αρχείο στο οποίο μέσα θα αναγράφονται τα στοιχεία του παιδιού που συμμετέχει (ονοματεπώνυμο, ψευδώνυμο, τίτλος διηγήματος, κατηγορία που ανήκει, τηλέφωνο επικοινωνίας, email επικοινωνίας) καθώς και ένα κείμενο από τον γονέα που θα αναγράφει ότι επιτρέπει τη συμμετοχή του παιδιού του στον διαγωνισμό.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 25 Ιουνίου 2020, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και είναι οριστικά.

Η μη συμμόρφωση με τα παραπάνω, συνεπάγεται αυτόματα αποκλεισμό από τη διαδικασία.

Θα απονεμηθούν 3 Βραβεία, 3 Έπαινοι και 3 τιμητικές διακρίσεις σε κάθε κατηγορία, εφόσον τα γραπτά ανταποκρίνονται στο λογοτεχνικό ύφος του κάθε είδους.

Α’ Βραβείο: Υποτροφία ενός έτους στο Εργαστήρι Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εικαστικών του Πόρτο Ράφτη στο τμήμα Λογοτεχνίας .

Β’ Βραβείο: 50% έκπτωση στα δίδακτρα ενός έτους στο Εργαστήρι Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εικαστικών του Πόρτο Ράφτη στο τμήμα Λογοτεχνίας.

Γ’ Βραβείο: 30% έκπτωση στα δίδακτρα ενός έτους στο Εργαστήρι Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εικαστικών του Πόρτο Ράφτη στο τμήμα Λογοτεχνίας.

(Η φοίτηση μπορεί να γίνει δια ζώσης ή εξ αποστάσεως)

Σε όλους τους συμμετάσχοντες θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής.

Η υποβολή συμμετοχής συνεπάγεται την αποδοχή των όρων του Διαγωνισμού.

Τα email των διαγωνιζόμενων που δε θα διακριθούν, θα διαγραφούν οριστικά σύμφωνα με τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων.

Τα διακριθέντα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε μελλοντική έκδοση ανθολογίου των μαθητών του Εργαστηρίου Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εικαστικών του Πόρτο Ράφτη. Καλή επιτυχία!

Περισσότερες πληροφορίες στο email: logotexnia.theatro@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!