«ΛΑΜΠΡΙΑΤΙΚΟΣ ΨΑΛΤΗΣ - ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ» ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ: «ΚΕΦΑΛΟΣ - ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

«ΛΑΜΠΡΙΑΤΙΚΟΣ ΨΑΛΤΗΣ - ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ» ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ: «ΚΕΦΑΛΟΣ - ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ»





ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: «ΛΑΜΠΡΙΑΤΙΚΟΣ ΨΑΛΤΗΣ - ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ» ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ: «ΚΕΦΑΛΟΣ - ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» - ΔΙΑΒΑΣΤΕ TO ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ

Αγαπητοί αναγνώστες,

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί το πρώτο βήμα της νέας δράσης του λογοτεχνικού περιοδικού μας, η οποία είναι η κριτική έκδοση σπάνιων λογοτεχνικών και όχι μόνο έργων, τα οποία θα επανεκδίδονται με φιλολογικές προσεγγίσεις και θα είναι δωρεάν διαθέσιμα μέσω της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης μας: «Βιβλιοθήκη Λογοτεχνικού Περιοδικού Κέφαλος». Σκοπός της εν λόγω δράσης μας με την έκδοση σπάνιων λογοτεχνικών έργων, είναι να φέρουμε αυτά τ’ αριστουργήματα της ελληνικής γλώσσας και της νεοελληνικής λογοτεχνίας του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, στην επιφάνεια της νέας χιλιετίας, να τα γνωρίσουμε και να τα προσεγγίσουμε με μία σύγχρονη φιλολογική και αντικειμενική ματιά και να τιμήσουμε τη λογοτεχνική μας ιστορία, που τόσο έχουμε αφήσει στη μοίρα της τα χρόνια της κρίσης.
Ο Λαμπριάτικος Ψάλτης είναι ένα έργο, στο οποίο διακρίνουμε καθαρά αυτοβιογραφικά στοιχεία και προσωπικά βιώματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τη γιορτή του Πάσχα στο νησί του, τη Σκιάθο. Είναι ένα έργο του προσπαθεί να μας μυήσει ξανά στη θεία κατάνυξη της ορθόδοξης χριστιανικής λατρείας και να φωτίσει τις ψυχές μας με το άγιος φως της αιώνιας ευτυχίας και της αγάπης του Ιησού Χριστού.
Ευχόμαστε σε όλους σας να το απολαύσετε και να μεταλάβετε από την ιερή γραφίδα του Άγιου της ελληνικής λογοτεχνίας, τη θεία έμπνευση. Ας κάνουμε μαζί ένα πνευματικό ταξίδι στην ελληνική παράδοση της εορτής της Ανάστασης, με την ελπίδα να αναστηθεί μέσα στην καρδιά μας η ελπίδα της δημιουργίας.

Πλούταρχος Πάστρας
Εκδότης Λογοτεχνικού Περιοδικού «Κέφαλος»,
Εφημερίδας «Λογοτεχνικό Βήμα»
& Εφημερίδας «Ελεύθερη Άποψη Γαλατσίου»-
Αντιπρόεδρος «Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
& Καλλιτεχνών»
Φιλόλογος-Δημοσιογράφος-Λογοτέχνης
Αθήνα, 16 Απριλίου 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ:
https://drive.google.com/open?id=1JejJaAfQq4hsfgOcInaVx93RmPgSPiNQ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!