Ληξούρι: «Έφυγε» ο σπουδαίος Κεφαλονίτης ιστορικός και μελετητής Φανούρης Βώρος - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ληξούρι: «Έφυγε» ο σπουδαίος Κεφαλονίτης ιστορικός και μελετητής Φανούρης Βώρος




Σημαντική η συμβολή του, από το 1985, μαζί με τους: Βασίλη Φίλια, Ευτύχη Μπιτσάκη, Χάρη Σακελλαρίου στο περιοδικό «Τα Εκπαιδευτικά»

Με θλίψη η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων πληροφορήθηκε τον θάνατο του διαπρεπούς ιστορικού μελετητή της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας και συγγραφέα σχολικού εγχειριδίου, Φανούρη Κ. Βώρου. Ο Φ. Κ. Βώρος γεννήθηκε το 1932 στο Ληξούρι, όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο. Σπούδασε στην Αθήνα φιλολογία και ιστορία, στο Εδιμβούργο φιλοσοφία, απ᾿ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D). Υπηρέτησε 14 χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Βόνιτσα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη).

Το 1976 διορίστηκε στο Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών και Επιμόρφωσης (Κ.Ε.Μ.Ε.), το οποίο μετεξελίχθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο αφυπηρέτησε ως Επίτιμος Σύμβουλος.

Δημοσίευσε περίπου 20 βιβλία, τα οποία αναφέρονται σε θέματα ιστορίας, φιλοσοφίας, εκπαίδευσης και πολυάριθμα άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και λήμματα σε εγκυκλοπαίδειες.

«Λένε πως όλα τα μεγάλα έργα, όλες οι όμορφες ιδέες, όλα τα ωραία στη ζωή κάποτε τελειώνουν…» σημειώνεται στο αποχαιρετιστήριο σημείωμα των εκπαιδευτικών (http://www.taekpaideutika.gr/).

alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!