Προκήρυξη 6ου Διαγωνισμού Λογοτεχνικής Έκφρασης του Δήμου Βύρωνα - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Προκήρυξη 6ου Διαγωνισμού Λογοτεχνικής Έκφρασης του Δήμου Βύρωνα
Προκήρυξη 6ου Διαγωνισμού Λογοτεχνικής Έκφρασης του Δήμου Βύρωνα

Γεννημένο μέσα από την παγκόσμια επικαιρότητα είναι το θέμα του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού λογοτεχνικής έκφρασης εφήβων και νέων που προκηρύχθηκε, όπως κάθε χρόνο, στις αρχές του έτους. Για το έτος 2020 οι έφηβοι και οι νέοι μας καλούνται να γράψουν για την κλιματική αλλαγή, για τον πλανήτη που απειλείται και για τη ζωή του μέλλοντος. Η χρονιά που έφυγε είναι η χρονιά στην οποία καταγράφηκαν οι τεράστιες καταστροφές από φωτιά στη Σιβηρία, στον Αμαζόνιο και στην Αυστραλία. Μέσα σε αυτές τις τραγικές ειδήσεις για την ανυπολόγιστη καταστροφή, το σύνθημα “Γη SOS σπεύσατε”, που αποτελεί κεντρική ιδέα του φετινού μας διαγωνισμού, είναι ό,τι πιο κοντινό στον κόσμο των μαθητών και των φοιτητών μας.

Ο διαγωνισμός μας γίνεται φέτος για έκτο συνεχόμενο χρόνο και στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου μας «στο βλέμμα του Μπάιρον» το οποίο υλοποιείται εδώ και πέντε χρόνια. Η δράση αυτή του Δήμου μας  είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση πέντε συλλεκτικών βιβλίων, τα οποία υπάρχουν στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας, ενώ για το 2019 η δράση τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου. 

Περιμένουμε και φέτος τα κείμενα των μαθητών και των νέων της χώρας μας που θα μας επιβεβαιώσουν για μια ακόμη χρονιά το συμπέρασμα ότι τα παιδιά μας σκέφτονται και εκφράζονται με εκφραστική ποιότητα και ειλικρίνεια.  


Για το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και τους όρους του διαγωνισμού πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!