ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΣ 2019: Βραβείο Μετάφρασης «Έρασμος» - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΣ 2019: Βραβείο Μετάφρασης «Έρασμος»
ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Απονέμεται από το λογοτεχνικό περιοδικό: «Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς», το ειδικό «Βραβείο Μετάφρασης ''Έρασμος''» για το μεταφραστικό της έργο και την ενεργή της παρουσία στα γράμματα, στη διανόηση και στη σύγχρονη πνευματική δραστηριότητα, στη λογοτέχνιδα και μεταφράστρια:

 • Μαρία Ανδρεαδέλλη Ονομάζομαι Μαρία Ανδρεαδέλλη και είμαι καθηγήτρια αγγλικών, λογοτέχνης και μεταφράστρια.
  Γράφω ποίηση και πεζό λόγο και μεταφράζω ποίηση και πεζογραφία.
  Ποιήματά μου έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά και στα Γερμανικά και έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά καθώς και μεταφράσεις μου σε ποιήματα ξενόγλωσσων ποιητών αλλά και πεζός λόγος μου.
  Ενδεικτικά: Ποιείν, Θράκα, Στάχτες, Bibliotheque, Φτερά Χήνας, Intellectum, Κέφαλος, Ρωγμές, Σοδειά, Λογοτεχνικά Σημειώματα, Αντίποδες (Αυστραλία), Poetenladen (Γερμανία) κ.α.
  Όσον αφορά τις μεταφράσεις, εκτός των βιβλίων του James Allen που αναφέρω αναλυτικά κατωτέρω, έχω μεταφράσει ποιήματα των: James JoyceWilliam BlakeW.H.AudenRobert FrostJohn KeatsSeamus HeaneyChristina RossettiOgden NashHenry LawsonDorothea MackellarMary Elizabeth FryeSharon OldsWilfred OwenJames Allen, κα.
  Έχω βραβευτεί με Α’ βραβείο ελληνικής ποίησης και Έπαινο αγγλικής σε σχετικό διαγωνισμό, από τον Ελληνο-Αυστραλιανό Σύνδεσμο Μελβούρνης και το Λογοτεχνικό περιοδικό που εκδίδει «Αντίποδες», το 2010, ενώ με Β’ βραβείο το 2008 κατά τους ΚΓ’ Δελφικούς αγώνες ποίηση που διοργανώνονται από την Π.Ε.Λ..
  Έχω εκδώσει τις ποιητικές συλλογές:

  · Η Αιχμαλωσία του Ανέκφραστου, εκδ. Ενδυμίων 2010
  · 21 ποιήματα από την Αιχμαλωσία του Ανέκφραστου, εκδ. Μετρονόμος 2012, δίγλωσση έκδοση (ελληνικά - αγγλικά) μεταφρ. Γιάννης Γκούμας
  · Ήχοι και Στίχοι, εκδ. Επόμενη Επιλογή 2015
  · Το Τέλος της Θλίψης, Επόμενη Επιλογή 2016

  Βιβλία που έχω μεταφράσει και επιμεληθεί:

  · Ως Άνθρωπος Σκεπτόμενος, (As a Man Thinketh) του James Allen, εκδ. Επόμενη Επιλογή 2014
  ·Οι Θεμέλιοι Λίθοι της Ευτυχίας και της Επιτυχίας, (Foundation Stones to Happiness and Success) του James Allen, εκδ. Επόμενη Επιλογή 2015
  · Από το Πάθος στην Ειρήνη, (From Passion to Peace) του James Allen, Επόμενη Επιλογή 2016
  · Συγγράμματα Ι, (3 έργα) του James Allen, εκδ. Επόμενη Επιλογή 2017

  Επίσης έχω συμμετοχή με ποιήματα ή μεταφράσεις μου ποιημάτων ξενόγλωσσων ποιητών, σε έντυπες ανθολογίες και ημερολόγια των:
  ΜΑΛΛΙΑΡΗ Παιδεία: Ανθολόγια πεζού και ποιητικού λόγου με τους τίτλους:
  · Υπάρχουν ποιητές; (2008)
  · Μη βία (2009)
  · Η μοναξιά είναι χάρισμα (2011)
  Εμπειρία Εκδοτική :
  Ποιητικά Ημερολόγια με τον τίτλο «Κι εγώ θα σ’ αγαπώ κάθε μέρα…» έτη: 2008, 2009 & 2010
  Αλμανάκ Ποιείν: των ετών: 2009, 2010 & 2012
  καθώς και στο ηλεκτρονικό ημερολόγιο του: τοβιβλίο.netΚαλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2018

  Από το 2008 έχω ενεργή συμμετοχή σε λογοτεχνικές βραδιές με αναγνώσεις ποιημάτων μου. Έχω γράψει κριτικές για θεατρικές παραστάσεις και υπήρξα μια εκ των ομιλητών στην παρουσίαση του βιβλίου διηγημάτων «Ψωμί» του Χρίστου Τσιαήλη, εκδ. Γκοβόστη 2017 στην πρώτη παρουσίασή του στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2018.      


ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣΗμερομηνία: Σάββατο 2 Νοεμβρίου
Ώρα 18:00 μ.μ.
Χώρος: Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών
Διεύθυνση: Ακαδημίας & Γεωρ. Γενναδίου 8, ΑθήναΤΑ «ΕΤΗΣΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΟΣ»

Κάθε χρόνο θα βραβεύονται από το λογοτεχνικό περιοδικό μας σύγχρονοι Έλληνες λογοτέχνες με κριτήρια: α. την ποιότητα των έργων τους, β. την αξιολόγηση της εργογραφίας τους και γ τη συμβολή τους με το έργο τους και την ενεργή παρουσία τους στα γράμματα, στη διανόηση και στην πνευματική δραστηριότητα.
Τέλος, τα βραβεία θα απονέμονται στους λογοτέχνες για την αξιολόγηση του συνολικού έργου τους και όχι για τα ενδεικτικά έργα που θα μας στείλουν (διαγωνισμοί για μεμονωμένα έργα όπως: ποιήματα, βιβλία, διηγήματα κτλ. υπάρχουν οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί του «Κέφαλου»: «2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης Κέφαλος», «Διαγωνισμός Βραβείων Βιβλίου Κέφαλος», οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη κτλ.).


Ο ΕΚΔΟΤΗΣ

Πλούταρχος Πάστρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!