Στον Αντόνιο Σκουράτι το λογοτεχνικό Βραβείο Στρέγκα - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Στον Αντόνιο Σκουράτι το λογοτεχνικό Βραβείο Στρέγκα


Στον Αντόνιο Σκουράτι απονεμήθηκε το Βραβείο Στρέγκα, η σημαντικότερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, για το βιβλίο του «Μ. Το παιδί του αιώνα» (M. Il figlio del secolo), ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την άνοδο του Μουσολίνι και τη βίαιη κατάκτηση της εξουσίας από τον φασισμό. Με τη βράβευση του Σκουράτι επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά και επικυρώθηκε η μεγάλη αγοραστική επιτυχία του βιβλίου, που έχει πωλήσει πάνω από 120.000 αντίτυπα, αλλά και ο έπαινος όλων των κριτικών.
Το βιβλίο, που η διήγησή του καλύπτει πάνω από 800 σελίδες, καλύπτει χρονικά το διάστημα έως τη δολοφονία του Σοσιαλιστή βουλευτή Τζάκομο Ματεότι, επικράτησε με μεγάλη πλειοψηφία 228 ψήφων, από τις 556, στην κριτική επιτροπή του βραβείου.
«Είμαι ευτυχής για τη νίκη μου, μα ακόμη πιο πολύ με χαροποιεί πως μετά το βραβείο θα διαβάσουν το βιβλίο ακόμη περισσότεροι Ιταλοί. Έτσι θα μπορέσουν να μάθουν καλλίτερα την ιστορία μας, με την ελπίδα πως αυτή δεν θα επαναληφθεί, ακόμη κι υπό διαφορετική όψη», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του ο συγγραφέας.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε όπως πάντα στο Νυμφαίο της Βίλας Τζούλια στη Ρώμη. Το μυθιστόρημα του Σκουράτι αποτελεί το πρώτο τμήμα μίας τριλογίας και σηματοδοτούν την επιστροφή του ιστορικού μυθιστορήματος στην ιταλική λογοτεχνική σκηνή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!