Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου με τίτλο: «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» της συγγραφέως Φανή Δαλεζίου.
Το βιβλίο "Κωστής Παλαμάς" από τη Φανή Δαλεζίου είναι το πρώτο θεατρικό έργο που γράφτηκε για το βίο του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά.
Ένα ταξίδι στη ζωή του μεγάλου ποιητή μέσα από τις αναμνήσεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες του.
Σε αυτό το θεατρικό έργο παρουσιάζεται η πορεία του Κωστή Παλαμά, από τα παιδικά του χρόνια στο Μεσολόγγι, τα νεανικά του χρόνια στην Αθήνα, ως φοιτητής και δημιουργός, μέχρι και τα ένδοξα χρόνια της αναγνώρισής του ως μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του έθνους μας.
Μέσα από το βλέμμα της οικογένειας, των φίλων και των αγαπημένων του, αναδεικνύεται η εξέλιξη του Παλαμά, καθώς βρίσκει τη φωνή του και ενώνεται με την πνευματική και εθνική ταυτότητα της εποχής του.
Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία και φυσικά στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο.


Η Φανή Δαλεζίου είναι βραβευμένη ηθοποιός και συγγραφέας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής "Saint
Joseph". Σπούδασε θέατρο στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Διομήδη Φωτιάδη και αποφοίτησε ως εξαιρετικό ταλέντο.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας, χορού, χοροθεάτρου καθώς και ειδικών φωνών. Eπίσης έχει διδαχθεί κλασικό, μοντέρνο χορό κα.
Η Φανή Δαλεζίου έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, έχει συμμετάσχει σε festivals, χοροθέατρα, κινηματογραφικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Συγγράφει θεατρικά έργα, διηγήματα, νουβέλες, ποιήματα.
Η Φανή Δαλεζίου το 2015 βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ως ηθοποιός και συγγραφέας για το θεατρικό της έργο «19η Μαΐου». Το 2017 πήρε το βραβείο καλύτερης συγγραφής στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαβαλκανικού Θεάτρου για το θεατρικό της έργο «19η Μαΐου».
Το πρώτο θεατρικό της έργο που παρουσιάστηκε σε αθηναϊκή σκηνή είναι η «19η Μαΐου» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τσακανάκη με τον Παύλο Κοντογιαννίδη.
Η «19η Μαΐου» ανέβηκε το 2015-2017 στα θέατρα Αγγέλων Βήμα και Χυτήριο.
Βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων το 2015, διακρίθηκε ανάμεσα σε 90 παραστάσεις από όλο τον κόσμο ώστε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στα Σκόπια «Faces without masks 2016» το 2016, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο Θεατρικό Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών 2016, συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαβαλκανικού Θεάτρου 2017 όπου και απέσπασε τα βραβεία καλύτερης συγγραφής, καλύτερης σκηνοθεσίας νέου σκηνοθέτη, καλύτερης ενδυματολογίας/σκηνογραφίας, και
περιόδευσε σε πόλεις της Ελλάδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένουμε τις απόψεις σας!