Ο βοηθός του Άγιου Βασίλη - Νικόλαος Γουρδουβέλης | Λογοτεχνικό Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων 2023 - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Ο βοηθός του Άγιου Βασίλη - Νικόλαος Γουρδουβέλης | Λογοτεχνικό Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων 2023



Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ


Μια φορά και έναν καιρό, στον Βόρειο Πόλο, σε ένα μαγικό μέρος, ζούσαν τα ξωτικά με τον Άγιο Βασίλη. Κάθε χρόνο ετοίμαζαν το έλκηθρο με τα δώρα, για να τα πάει ο Άγιος Βασίλης στα παιδάκια.

Εκεί ζούσε ο Στέθορ το αρχηξωτικό , που ήταν ο υπεύθυνος για όλα τα ξωτικά και την προστασία τους. Ο Στέθορ ήταν ψηλός για ξωτικό, δεν είχε μούσι όπως το φαντάζονται όλοι και φορούσε κόκκινη στολή σαν του Άγιου Βασίλη, για να ξεχωρίζει. Τα υπόλοιπα ξωτικά φορούσαν πράσινη στολή και σέβονταν τον Στέθορ (Η κόκκινη στολή έδειχνε το ξωτικό που ήταν αρχηγός).

Αυτά τα Χριστούγεννα ήταν πολύ δύσκολα και περίεργα. Ο Άγιος Βασίλης, αρρώστησε. Ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι, με ένα θερμόμετρο στο στόμα και έπινε τσάι από σοκολάτα (ειδική συνταγή της Αγιο Βασιλίνας) για να γίνει γρήγορα καλά.

Η αποστολή να μοιράσει τα δώρα ανατέθηκε στον Στέθορ μαζί με μια επίλεκτη ομάδα ξωτικών. Τα ξωτικά είχαν ετοιμάσει τα δώρα και τα φορτώνανε στο έλκηθρο. Όταν τα φορτώσανε όλα ξεκίνησαν το ταξίδι για το μοίρασμα των δώρων.

Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα πρόβλημα στις μηχανές του έλκηθρου. Ακούστηκε ένα ΜΠΑΜ, το έλκηθρο είχε πάθει μεγάλη ζημιά. Ακούστηκε και ένα ΜΠΟΥΜ και το έλκηθρο έπεσε από χαμηλό ύψος. Ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε, αλλά ήταν προβληματισμένα τα ξωτικά, για τον λόγο που έπεσε το έλκηθρο.

Εκείνη την στιγμή ο Στέθορ παρατήρησε μία ακτίνα έλξης να παίρνει το σάκο με τα δώρα. Αυτή η ακτίνα προέρχονταν από ένα διαστημόπλοιο που το οδηγούσε ένας εξωγήινος. Πήρε τα δώρα  και εξαφανίστηκε, αφήνοντας ένα λαμπερό αστεράκι πίσω του που σε λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε και αυτό.

Ο Στέθορ έβγαλε ένα δαχτυλίδι από την τσέπη του, το πέταξε ψηλά και άνοιξε μια πύλη στον Βόρειο Πόλο. Μπήκε μέσα μαζί με την ομάδα του και πήγε στον Άγιο Βασίλη μόνος του.

-Άγιε Βασίλη έχουμε πρόβλημα. 

-Τι έγινε;

-Μας έριξε λέιζερ ένας εξωγήινος και άρπαξε τα δώρα. Το έλκηθρο καταστράφηκε και ο εξωγήινος με τα δώρα εξαφανίστηκε.

-Μπορείς να μου περιγράψεις αυτόν τον εξωγήινο;

-Ήταν πράσινος, με μεγάλα γουρλωτά μάτια, φορούσε ασημί με μωβ στολή και είχε ένα διαστημόπλοιο τύπου Mikro Galaxy Ultra.

-Με την περιγραφή σου ταιριάζει ο Ντριμμπιγκ από τον πλανήτη Άρη. Πάρε αυτόν τον ανιχνευτή του σάκου με τα δώρα, θα σου δείξει τον πιο γρήγορο δρόμο για τον Άρη.

Ο Στέθορ λειτούργησε αμέσως τον ανιχνευτή και έδωσε εντολή να φτιάξουν τα ξωτικά νέο έλκηθρο, που να πηγαίνει στο διάστημα. Τα ξωτικά υπάκουσαν και πολύ γρήγορα έφτιαξαν όλα μαζί ομαδικά, το πιο εξελιγμένο ελκηθροδιαστημόπλοιο όλων των εποχών που λειτουργούσε χωρίς τάρανδους. 

Ο εξωγήινος έφτασε πολύ γρήγορα στον Άρη και έκρυψε τα δώρα στο μυστικό του καταφύγιο. Δεν πρόλαβε να ανοίξει τον σάκο με τα δώρα, γιατί ανησυχούσε μην έρθουν τα ξωτικά και τον βρουν. Προτίμησε αντί να ασχοληθεί με το άνοιγμα των δώρων να χρησιμοποιήσει τον χρόνο του, για να τα κρύψει καλύτερα.

Ξαφνικά άκουσε έναν ήχο από καμπανάκια και κατάλαβε ότι ήταν τα ξωτικά. Κρύφτηκε μέσα στον σάκο με τα δώρα για να τον περάσουν για παιχνίδι και να μην του κάνουν κακό.

Τα  ξωτικά ποτέ δεν κάνουν κακό σε άλλους, τον μόνο πόλεμο που ξέρουν είναι ο χιονοπόλεμος, ακόμη και αν ήθελαν να κάνουν χιονοπόλεμο, εκεί δεν υπήρχε χιόνι. 

Ο Στέθορ με τον ανιχνευτή δεν δυσκολεύτηκε να βρει τον σάκο με τα δώρα, αλλά δεν βρήκε τον εξωγήινο. Όταν είδε μέσα στον σάκο ανακάλυψε τον εξωγήινο, αλλά τον πέρασε για παιχνίδι. Όμως όπως μετρούσε τα παιχνίδια, είδε ένα παιχνίδι να φτερνίζεται. Ο εξωγήινος είχε πλέον αποκαλυφθεί.

Ήταν τυλιγμένος με χριστουγεννιάτικες γιρλάντες κι είχε ένα φιόγκο στην μύτη. Ο Στέθορ μόλις τον είδε ξεκαρδίστηκε στα γέλια. 

-Γιατί έκλεψες τον σάκο με τα δώρα;

-Γιατί ήθελα να φέρω τα Χριστούγεννα στον Άρη

Ο Στέθορ κατάλαβε ότι ο εξωγήινος ήταν καλός και τηλεφώνησε στον Άγιο Βασίλη και κάτι του ψιθύρισε. Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο, ο Άγιος Βασίλης εμφανίστηκε ξαφνικά και είχε μαζί του ένα πολύ ξεχωριστό αντικείμενο. Ήταν ένα μαγικό ραβδί, το κούνησε και εμφανίστηκε ένα ολόκληρο Χριστουγεννιάτικο χωρίο, με σπιτάκια και χριστουγεννιάτικα δέντρα. Γύρισε στον εξωγήινο και του έδωσε μια πράσινη στολή σαν των υπόλοιπων ξωτικών και είπε στον εξωγήινο.

-Από εδώ και πέρα θα είσαι ο βοηθός μου στον Άρη.

Στην συνέχεια αντάμειψε τον Στέθορ και του έδωσε την μισή του μαγεία, ώστε να μπορεί να κάνει κι αυτός μαγικά. Ο Στέθορ το πρώτο που έκανε ήταν να χρησιμοποιήσει τα μαγικά του για να πάει να δώσει τα δώρα σε όλα τα παιδάκια. Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε μαγεία και μοιράστηκαν τα δώρα με διαστημόπλοιο.


 Νικόλαος Γουρδουβέλης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!