3ος Πανελλήνιος Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός Κέφαλος - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

3ος Πανελλήνιος Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός Κέφαλος
 3ος Πανελλήνιος Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός Κέφαλος


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


1. Το περιοδικό: «Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» και ο εκδοτικός οίκος: «Εκδόσεις Κέφαλος» προκηρύσσουν τον 3ο Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό «Κέφαλος».

2. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι δύο:

α. Ζωγραφική

β. Φωτογραφία

γ. Αγιογραφία

δ. Digital Art

3. Στην κατηγορία της ζωγραφικής μπορείτε να συμμετάσχετε με ένα έργο σας, ανεξαρτήτου τεχνοτροπίας και με ελεύθερο θέμα. Θα πρέπει το έργο να τα φωτογραφίσετε και να μας το στείλετε σε μία φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας (.jpeg).

4. Στην κατηγορία της φωτογραφίας μπορείτε να συμμετάσχετε με μία έως δύο φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας (.jpeg) και με ελεύθερο θέμα, είτε σε μία είτε και στις δύο από τις εξής υποκατηγορίες: α. Έγχρωμη Φωτογραφία και β. Ασπρόμαυρη Φωτογραφία.   

5. Στην κατηγορία της αγιογραφίας μπορείτε να συμμετάσχετε με ένα έργο σας  με ελεύθερο θέμα. Θα πρέπει το έργο να τα φωτογραφίσετε και να μας το στείλετε σε μία φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας (.jpeg).

6. Στην κατηγορία της digital art μπορείτε να συμμετάσχετε με ένα έργο σας με ελεύθερο θέμα. Θα πρέπει το έργο να τα φωτογραφίσετε και να μας το στείλετε σε μία φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας (.jpeg).

7. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν: 

  • Νέοι από 15 ετών έως 30 ετών.
  • Ενήλικες από 31 ετών και άνω.

8. Μπορείτε να στείλετε τα αρχεία του έργου ή των έργων σας μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή του wetransfer.com (για μεγάλα αρχεία) στο email: kefalos.texnes@gmail.com σε μορφή ψηφιακής εικόνας (.jpeg) μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2024. Μαζί να αποσταλούν σε ένα αρχείο word ή pdf τα εξής  στοιχεία: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, email, τίτλος έργου, διαστάσεις (για τη ζωγραφική), τεχνοτροπία (για τη ζωγραφική) και έτος πραγματοποίησης.

9. Θ' απονεμηθούν: 

  • Στην κατηγορία ενηλίκων από 18 ετών και άνω: τρία βραβεία, τρεις έπαινοι και τρεις τιμητικές διακρίσεις. Όσοι δεν διακριθούν θα λάβουν τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή τους ως αναμνηστικό.
  • Στην κατηγορία μαθητών λυκείου: τρία βραβεία και τρεις έπαινοι. Όσοι δεν διακριθούν θα λάβουν τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή τους ως αναμνηστικό.

10. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα γνωστοποιηθούν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

11. Τα αποτελέσματα θ' ανακοινωθούν το αργότερο μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου του 2024.

12. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2024. Όλα τα διακριθέντα έργα του διαγωνισμού θα συμπεριληφθούν σε ένα αναμνηστικό εικαστικό-φωτογραφικό λεύκωμα. 


Ο Εκδότης

Πλούταρχος Πάστρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!