Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέφαλος το βιβλίο «ΕΝΤΥΠΟΣ ΤΑΛΩΣ - ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ» του Γιώργου Μετήλλια - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέφαλος το βιβλίο «ΕΝΤΥΠΟΣ ΤΑΛΩΣ - ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ» του Γιώργου Μετήλλια

 

 
Λίγα λόγια για το βιβλίο (εκ του προλόγου)
Οκτώ δεκαετίες ζωής δέσμιος της περιέργειας για το καινούργιο. Όχι με την ματαιοδοξία ανακάλυψης ανύπαρκτων πεδίων, αλλά, από την ανάγκη να ανιχνεύσω τα άγνωστά μου. Αυτή, η διηνεκής προσπάθεια, με οδήγησε στην επιβεβαίωση της επανάληψης: Ό,τι θεώρησα, προς στιγμήν, ότι «ανακάλυψα» το έχουν ήδη προσεγγίσει προγενέστεροί μου. Στην αλληλουχία της Ποίησης, ιδιαιτέρως στις ανατροπές των παγιωμένων, αναγνωρίζω πρώτον τον Αρχίλοχο, τον Πάριο. Προσεγγίζοντας το λυρικό έργο του, έψαξα και την βιογραφία του. Ιδιαίτερο στοιχείο της οι ανατροπές: Στην ποίηση, στην μουσική, στην προσωπική του ζωή. Μέχρι και μισθοφόρος πολεμιστής έδρασε (εκτός Πάρου)!
Αφορμή να στρέψω την προσοχή στο πρόσωπό του υπήρξε η λέξη «κλεψίαμβος». Από τα λεξικά έμαθα ότι είναι παραλλαγή της λύρας (σε εννεάχορδη), δημιούργημα του μεγάλου ποιητή. Οι ανατροπές χαρακτηρίζουν και τον δικό μου βίο. Εξ ου και αφιέρωσα το μέρος των συγγραφικών έργων μου, αυτών που δύνανται να αποκληθούν «ποίηση» (εκδομένων και μη) στον μεγάλο προπάππου μας Το έργο απαρτίζεται  από τους τόμους: Τεθλασμένες προσεγγίσεις - Έντυπος Τάλως*1- Δοκήματα Ελληνίδας Φωνής - Κλυδωνισμοί. Η παράθεση των έργων δεν είναι αριθμημένη ούτε και ιεραρχημένη.
 
Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μετήλλια
Ο Γιώργος Μετήλλιας γεννήθηκε και περιφέρεται στις γειτονιές της Αθήνας. Ωστόσο, έχει πατήσει και τις πέντε ηπείρους. Έχει δυο γιους. Σπούδασε μηχανικός Μ.Ε.Κ. και Ε.Κ. καθώς και ηλεκτρονικά. Σε κατ' ιδίαν μελέτες προσέγγισε αρκετές επιστήμες, με έμφαση στα Οικονομικά. Εργάστηκε στο Εμπορικό Ναυτικό, σε Τράπεζες, σε αεροπορική εταιρεία κ.ά. Συνταξιοδοτήθηκε ως Χρηματιστής. Έχει πλούσιο ανέκδοτο υλικό σε πεζά, ποίηση, θέατρο.
 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατηγορία: Ποίηση
Σελίδες: 90
Διαστάσεις: 14,8x21 cm
ISBN: 978-618-5597-19-1
Τιμή: 12,72 ευρώ
Εκδότης: Εκδόσεις Κέφαλος
 
Το βιβλίο: «ΕΝΤΥΠΟΣ ΤΑΛΩΣ - ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ», μπορείτε να το προμηθευτείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Κέφαλος: www.ekdoseiskefalos.gr για αποστολές σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΟΣ
Βιβλία που γράφουν ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!