Ο Άγιος Βασίλης θέλει να κλέψει τη μαμά - Καίτη Στεφάνου - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Ο Άγιος Βασίλης θέλει να κλέψει τη μαμά - Καίτη Στεφάνου




 
Μια φορά και ένα καιρό που πλησίαζαν Χριστούγεννα και όλα τα παιδάκια ήτανε χαρούμενα, στην ψυχούλα του μικρού Μιχάλη υπήρχε σύγχυση  μεγάλη. Κάτι του συνέβαινε αλλά δεν ήθελε να πει. Οι φίλοι του προσπάθησαν να τον κάνουν να μιλήσει και όλοι μαζί στο πρόβλημα να βρούνε μία λύση. Τι σου συμβαίνει φίλε μου όλοι τον ρωτούσαν, όλοι στεναχωριόντουσαν και όλο απορούσαν.
- Μίλα μας σε παρακαλώ και πες μας γιατί είσαι στεναχωρημένος;  Χριστούγεννα έρχονται όπου να’ σαι, δεν πρέπει να ‘σαι  λυπημένος.
- Δεν θέλω τα Χριστούγεννα ούτε άλλη γιορτή ούτε τον Άι Βασίλη θέλω στο σπίτι μου να ‘ρθει. Είπε ο Μιχαλάκης με βροντερή φωνή. 
- Ούτε τον Άι Βασίλη; Φώναξαν έκπληκτα όλα δυνατά.
- Μα γιατί;
- Γιατί θέλει να κλέψει την μαμά μου απ’ τον μπαμπά.
- Τι μας λες τώρα Μιχάλη;
- Την αλήθεια λέω εγώ.
- Και πότε έγινε αυτό;
- Πέρσι τα Χριστούγεννα. Τον είδα με τα μάτια μου, ψέματα δεν λέω εγώ. Είχα κρυφτεί σε μια γωνιά για να τον δώ από κοντά και όταν τα δώρα έβαλε κάτω από το δέντρο, αρπάζει την μαμά και την παίρνει αγκαλιά ,την έσφιγγε τόσο πολύ που η καημένη δεν μπορούσε καν να κουνηθεί. Λίγο έλειψε να της κοπεί η αναπνοή.
- Πω! Πω! φίλε μου Δεν τα πιστεύουμε όλα αυτά. Μα ο άγιος Βασίλης να κάνει τέτοια πράγματα φριχτά; Μα αφού είναι Άγιος και κάνει μόνο πράγματα καλά.
- Και γω έτσι νόμιζα παιδιά όμως είμαι σίγουρος ότι αυτός ήθελε να μου κλέψει την μαμά. Γι’ αυτό και γω  δεν θέλω να έρθει στο σπίτι μου ξανά.
- Μα δεν γίνεται να μην έρθει του είπαν τα παιδιά, σε όλα τα σπίτια πάει να πάρει δώρα και γλυκά.
- Και αν φέτος καταφέρει και μου κλέψει την μαμά, τι θα κάνω τότε μου λέτε βρε παιδιά; Ουφφ … βοηθήστε με σας παρακαλώ δεν αντέχω άλλο πια.
Τότε όλοι οι φίλοι του μικρούλη μας Μιχάλη υπόσχεση του έδωσαν πολύ πολύ μεγάλη.
- Οι φίλοι σου Μιχάλη μου θα σε βοηθήσουμε και όλοι μαζί τον Άι Βασίλη θα τον τιμωρήσουμε. Πρέπει να κάτσουμε όμως να σκεφτούμε πως να το κάνουμε αυτό.
- Εγώ έχω μια ιδέα στο μυαλό που αν πετύχει θα το θυμάται για καιρό, ακούστε τι σχέδιο σκέφτηκα εγώ.
 Και τότε ο Μιχάλης μας άρχισε να λέει στα παιδιά τι σκέφτηκε να κάνει.
- Θα κρυφτούμε όλοι πίσω από το δέντρο και μόλις μπει μέσα στο σπίτι απάνω του να τρέξουμε και χέρια πόδια να τον δέσουμε και μετά εγώ θα τρέξω να φωνάξω τον μπαμπά στο τμήμα να τον πάει για να μάθει άλλη φορά. Που ακούστηκε ξανά ο Άι Βασίλης να αγκαλιάζει την μαμά και να θέλει να την πάρει μακριά απ’ τον μπαμπά. Τι λέτε εσείς παιδιά; 
Τα παιδιά συμφώνησαν και ένα όρκο όλα μαζί αναφώνησαν. Σήκωσαν τα χέρια τους ψηλά και φώναξαν όλα δυνατά. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Όταν νύχτωσε λοιπόν στο σαλόνι όλοι κρυφτήκανε και όλα τα φώτα σβήσανε. Σε λίγο ο Άγιος Βασίλης μπαίνει μέσα και ενώ ετοιμαζότανε τη σακούλα του ν’ ανοίξει, όλα τα παιδιά με μιας απάνω του χιμήξανε και με σχοινί πολύ χοντρό τα χέρια και τα πόδια του δένουν στο λεπτό. Αυτός τότε άρχισε να φωνάζει και να βογκάει δυνατά
- Βοήθεια βοήθεια γυναίκα μου τρέξε στο σπίτι μας έχουνε μπει κλέφτες. Τρέξε να δεις αν ο Μιχάλης μας είναι καλά και δεν με νοιάζει αν θα μας πάρουνε όλα τα λεφτά. 
Τότε τα παιδιά κατάλαβαν ότι αυτός που δέσανε δεν ήταν ο αληθινός Άγιος Βασίλης αλλά του Μιχάλη ο μπαμπάς, τρομαγμένα έτρεξαν και έφυγαν μακριά.
- Μπαμπά εσύ είσαι; Φώναξε κλαμένος ο Μιχάλης.
- Εγώ είμαι Μιχάλη μου στο πάτωμα δεμένος. Άνοιξε σε παρακαλώ το φως και βοήθησε να σηκωθώ. Κάποιοι κλέφτες μπήκαν μέσα αλλά ευτυχώς δεν πρόλαβαν να πειράξουνε κανένα. Μου φάνηκαν πως ήταν πολύ μικρά παιδιά. Πάει χάλασε η κοινωνία  μας πια. Εσύ παιδί μου είσαι καλά;
-Ναι μπαμπά εγώ είμαι καλά όμως εσύ γιατί είσαι ντυμένος Άι Βασίλης ρώτησε ο Μιχαλάκης κοιτάζοντάς τον με μάτια γουρλωτά.
- Στην δουλειά είχαμε χριστουγεννιάτικη γιορτή και ο διευθυντής μου είπε να βάλω τη στολή και δώρα να  μοιράσω σε μικρούς και σε μεγάλους. Το έκανα και την περσινή χρονιά και άρεσε σε όλους ιδίως στα μικρά παιδιά. 
Τότε ο Μιχάλης μας κατάλαβε το μπέρδεμα που είχε γίνει και συγγνώμη άρχισε να ζητά, στην αγκαλιά του έπεσε κλαίγοντας δυνατά.
- Μα τι έπαθες παιδάκι μου και μου ζητάς συγγνώμη;
- Εγώ και οι φίλοι μου μπαμπά σου επιτεθήκαμε. Τον αληθινό Άι Βασίλη όμως εμείς θέλαμε να τιμωρήσουμε. Χίλια συγγνώμη σου ζητώ αλλά έγινε μπέρδεμα θαρρώ.
- Και γιατί παρακαλώ θέλατε να τιμωρήσετε τον Άι Βασίλη τον καλό;
- Καθόλου καλός δεν είναι, κάνει πράγματα κακά.
- Και γιατί το λες αυτό;
- Διότι θέλει να μας κλέψει την μαμά!
- Τι εννοείς για εξήγησε μου πιο καλά;
- Πέρσι είχα κρυφτεί για να τον δω κι όταν ήρθε ξέρεις τι έκανε μπαμπά; Ντρέπομαι και να στο πω. Την μαμά άρπαξε και πήρε αγκαλιά. Την έσφιγγε τόσο πολύ που η καημένη δεν μπορούσε καν να κουνηθεί. Πρέπει να τρόμαξε πολύ!  
- Αλήθεια Μιχάλη μου έκανε τέτοιο πράγμα ο Άγιος Βασίλης;
- Ναι μπαμπά σου λέω ήθελε να κλέψει την μαμά γι’ αυτό και γω φέτος αποφάσισα να τον εκδικηθώ και με τους φίλους μου ένα γερό μάθημα να του δώσουμε να το θυμάται για καιρό, όμως δυστυχώς έγινε το μπέρδεμα αυτό.
- Μην στεναχωριέσαι παιδάκι μου καλό. Απόψε θα μείνουμε αγκαλιά μαζί και θα τον περιμένουμε όσον και αν χρειαστεί. Εσύ δεν πειράζει αν αποκοιμηθείς. Εγώ θα τον περιμένω μέχρι το πρωί.
- Αλήθεια μου λες μπαμπά;
- Αλήθεια σου λέω Μιχάλη μου κι τώρα ξάπλωσε στην αγκάλη μου και μην έχεις καμία έννοια, μόλις το πόδι του  πατήσει θα του ζητήσω εξηγήσεις. 
- Μπαμπά μου σε αγαπώ πολύ και συγγνώμη που εγώ και οι φίλοι μου σε δέσαμε με το σχοινί. Την μαμά ήθελα να σώσω γιατί την αγαπώ πολύ.
- Το ξέρω αγόρι μου καλό αλλά αυτό που κάνατε δεν ήτανε σωστό. Σε μένα έπρεπε να’ ρθεις  και μία όμορφη λύση θα βρίσκαμε μαζί. Η βία είναι πράγμα  άσχημο και πολύ κακό.  
Συγγνώμη μπαμπάκα μου καλέ, δεν θα ξανά  γίνει αυτό. 
- Τώρα που θα ‘ρθει ο Άγιος Βασίλης, δύο κουβέντες μόνο θα του πω, ότι αν το ξανακάνει αυτό,  στο τμήμα θα τον πάω σηκωτό και θα τους πω του χρόνου να μας στείλουν άλλο Άγιο Βασίλη πιο καλό που μόνο δώρα θα φέρνει στα παιδιά και δεν θα  θέλει να κλέψει καμιά άλλη μαμά.
- Μπαμπά μου σ αγαπώ πολύ είσαι ο ήρωας μου.
- Ωραία, έλα  τώρα  και ξάπλωσε στην αγκαλιά μου.
Ο μικρούλης μας Μιχάλης ήσυχος τώρα πια στην αγκαλιά του μπαμπά του  κοιμήθηκε ήρεμα γλυκά. Την επόμενη χρονιά ο Άγιος Βασίλης ήρθε πάλι με δώρα και γλυκά και ποτέ δεν ξανά τόλμησε του μικρούλη μας Μιχάλη να ενοχλήσει την μαμά.

Καίτη Στεφάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!