Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέφαλος το βιβλίο «Τί ποιεί ο άνθρωπος;» της Κωνσταντίνας Δελαπόρτα - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέφαλος το βιβλίο «Τί ποιεί ο άνθρωπος;» της Κωνσταντίνας Δελαπόρτα 

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέφαλος το βιβλίο «Τί ποιεί ο άνθρωπος;» της Κωνσταντίνας Δελαπόρτα

 

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέφαλος και την ποιήτρια Κωνσταντίνα Δελαπόρτα, η προσωπική ποιητική συλλογή με τίτλο: «Τί ποιεί ο άνθρωπος;».  

«Ο στίχος πεζολογικός, μεστά νοήματα και ουσιαστικές αλήθειες που προβάλλονται πολύ περισσότερο από την μουσικότητα που αναδύεται, μέσα από τον λυρισμό που είναι διάχυτος. 

Περιεκτικοί στίχοι από μια φιλοσοφημένη σκέψη και ίσως έναν απολογισμό de profundis. Φιλοσοφικοί υπαρξιακοί στοχασμοί που έχουν απήχηση στο είναι μας και ιδιαίτερα αγγίζουν την νοητική επίδραση στο θυμικό της ψυχής.

Συναισθήματα που εναλλάσσονται και την απογοήτευση διαδέχεται η αισιοδοξία και η ελπίδα της δικαίωσης της ψυχής που παραμερίζει την ύλη.

Το όνειρο και η ελπίδα έννοιες επαναλαμβανόμενες που προβάλλονται μέσα από τις αναμνήσεις τις τόσο έντονες στην ψυχή της ποιήτριας.

Ο πόνος της απουσίας του ανεκπλήρωτου ονείρου ή καλύτερα του ονείρου που ολοκληρώθηκε και έπαψε να υφίσταται σαν όνειρο;; ''τα όνειρα έπεσαν στο χώμα σαν λαβωμένα πουλιά'' ο ανάλγητος χρόνος η μορφή που φαντάζει από το παρελθόν  και η λησμονιά που είναι ανέφικτη. Και βέβαια ο πιο κατάλληλος ερμηνευτής της έμπνευσης των στίχων δεν μπορεί άλλος παρά ο ίδιος ο δημιουργός!» (από το κριτικό σημείωμα στη σελ. 9 του βιβλίου)

 

Λίγα λόγια για την ποιήτρια Κωνσταντίνα Δελαπόρτα

 

Η Κωνσταντίνα Δελαπόρτα γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, και ζει στην Αθήνα.

 Σπούδασε κλωστοϋφαντουργός στην Βαλλιάνειο επαγγελματική σχολή Ληξουρίου, με υποτροφία από το ίδρυμα  κρατικών υποτροφιών. Συμπλήρωσε τις σπουδές της, πάνω στα υφάσματα, και την μόδα, σπουδάζοντας Μοντελίστ στην Μποζάρ των Αθηνών.

  Σπούδασε επίσης, αγιογραφία, σε εργαστήρι της Αρχιεπισκοπής, Γαλατσίου. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στη σχολή της Ιωαννίδου  όπου έμαθε να ζωγραφίζει με άξονες, και δημιούργησε ένα γεωμετρικό σχέδιο, με πολλές εφαρμογές στη ζωγραφική. Με τμήματα αυτού το κυκλικού γεωμετρικού σχεδίου, δημιουργεί τους πίνακες της. 

Το 2007 διακρίθηκε με Α΄ Βραβείο, στην ΚΖ΄ πανελλήνια έκθεση, εικαστικών τεχνών, του φιλολογικού συλλόγου Παρνασσού. Το 2008  τιμήθηκε από τον σύλλογο των Ελλήνων λογοτεχνών, και ανακηρύχθηκε τακτικό μέλος της Π.Ε.Π.Γ.Τ. Είναι ιδρυτικό μέλος, των ΑμεΑ Αμυμώνης, και Υπερίωνα, και του συλλόγου, Επτανησίων Γαλατσίου. Είναι μέλος  των καλλιτεχνικών συλλόγων, της Π.ΕΛ.Τ του Απελλή, της UNESCO. Έχει λάβει μέρος με τιμητικές διακρίσεις, σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής. Το 2005 παρουσίασε για πρώτη φορά τα γεωμετρικά της έργα, στο 10ο υγειονομικό συμπόσιο που έγινε στο Ληξούρι. Έχει εκθέσει σε ατομικές έργα της στην galery Κρεωνίδη, και σε δήμους της Αθήνας, Ιωαννινων, και Κεφαλονιάς.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Ποίηση

Σελίδες: 86

Διαστάσεις: 14,8x21 cm

ISBN: 978-618-5597-14-6

Τιμή Λιανικής: 12,72€

Τιμή Χονδρικής: 6,36€

Χρόνος έκδοσης: Σεπτέμβριος 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Κέφαλος


Το βιβλίο: «Τί ποιεί ο άνθρωπος;», μπορείτε να το προμηθευτείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας
και στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο για αποστολές σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό: www.ekdoseiskefalos.gr.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΟΣ

Βιβλία που γράφουν ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!