Νέα έκδοση: «Περιπλανώμενη Ικέτιδα» της Σωτηρίας Κυρμανίδου - Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέφαλος - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Νέα έκδοση: «Περιπλανώμενη Ικέτιδα» της Σωτηρίας Κυρμανίδου - Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέφαλος 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΥΡΜΑΝΙΔΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΗ ΙΚΕΤΙΔΑ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΟΣ

Αγαπητοί αναγνώστες,
Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για τις «Εκδόσεις Κέφαλος», που εκδώσαμε αυτή την εξαιρετική συλλογή, της σημαντικής ποιήτριας και συγγραφέως, της Σωτηρίας Κυρμανίδου. Η κ. Κυρμανίδου έχει συμμετάσχει σε πολλές δράσεις του εκδοτικού μας οίκου και του ομώνυμου λογοτεχνικού περιοδικού μας. Επίσης, έχει βραβευθεί ουκ ολίγες φορές στους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς μας, αποσπώντας βραβεία κι επαίνους για τα εκδοθέντα βιβλία της.
Η ποιητική συλλογή που κρατάτε στα χέρια σας, είναι μία κιβωτός συναισθημάτων· ένα απάνθισμα στιγμών της ζωής της, που μετουσιώθηκαν σε στίχους μέσω του νάματος που έσταζε από τη μελάνη της γραφίδας της ποιήτριας μας. Μίας γυναίκας που τόσο οι προσωπικές της εμπειρίες, όσο και ο εξωτερικός της κόσμος, πλέκουν μαζί το υφαντό της κάθε στροφής, υφαίνοντας ποιήματα που ξεχειλίζουν από πόνο, μα κι ελπίδα· από δάκρυα, μα κι ευγνωμοσύνη, για ότι της έχει δοθεί στη ζωή και για τα πρόσωπα τα οποία την έχουν περιβάλει με αγάπη.
Ο τίτλος της ίδιας της συλλογής: «Περιπλανώμενη ικέτιδα», σε προδιαθέτει για ένα μοναδικό ταξίδι. Κατά την ανάγνωση των ποιημάτων της, η κάθε λέξη περιφέρει το νου σου σε κόσμους στοχαστικούς, όπου η φαντασία συναντά τη σκληρή πραγματικότητα, και το παρελθόν το παρόν και το μέλλον. Έτσι και η κάθε αράδα περιπλανιέται μέσα στα βάθη της ψυχής της ποιήτριας και του αναγνώστη -που γίνονται ένα- ως μία ικέτιδα στο βωμό των Μουσών.
Η ικεσία λοιπόν, που παίρνει τη μορφή της πραγματικής ζωής μέσα στα ποιήματα της εν λόγω συλλογής, μας προσκαλεί κι εμάς να καταφύγουμε στο ναό του Θεού, για να προστατευθούμε απ’ ότι μας κάνει να νιώθουμε απελπισία. Μας κινητοποιεί για ν’ αναζητήσουμε μέσα στην καρδιά μας, τον ουράνιο Πατέρα μας και να νιώσουμε το χάδι της ανιδιοτελούς αγάπης και του φωτός του, το οποίο αναβλύζει μέσα από την ευσπλαχνία του για τα δημιουργήματά του, θέλοντας να φωτίσει τη σκοτεινή ζωή τους.
Εν κατακλείδι, εύχομαι η ανά χείρας συλλογή, να ταξιδέψει κι εσάς με τα ποιητικά διαμάντιά της. Ανοίξτε τα φτερά της φαντασίας σας λοιπόν και αφήστε τον εαυτό σας να περιπλανηθεί στα μονοπάτια της ποιήσεως.
Πλούταρχος Πάστρας,
Εκδότης, Φιλόλογος, Λογοτέχνης
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
Κατηγορία: Ποίηση
Σελίδες: 142
Διαστάσεις: 14,8x21 cm
ISBN: 978-618-85263-4-1
Τιμή: 12,72 ευρώ
Χρόνος έκδοσης: 2021
Εκδότης: Εκδόσεις Κέφαλος
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΥΡΜΑΝΙΔΟΥ
Η Σωτηρία Κυρμανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Mεγάλωσε και ζει στο Σιδηρόκαστρο από μικρή μέχρι και τώρα.
Εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός σε πλαίσια Ειδικής Αγωγής και είναι συνταξιούχος από το 2010. Διεξήγαγε κοινωνική έρευνα, προκειμένου να αρχίσει τη λειτουργία του το ΚΑΠΗ Σιδηροκάστρου. Με πρωτοβουλία της ιδρύθηκε Κοινωνική Υπηρεσία στον Δήμο Σιδηροκάστρου, όπου προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της επί δυόμισι χρόνια.
Έχει συνεργαστεί με τοπικούς φορείς και συστηματικά με τη ΝΕΛΕ Σερρών ως επιμορφώτρια. Με πρόγραμμα του ΙΔΕΚΕ πραγματοποίησε συμβουλευτική με ομάδες γονέων.
Υπηρέτησε και υπηρετεί εθελοντικά φορείς και υπηρεσίες, άτομα και την τοπική κοινωνία.
Είναι ραδιοφωνική παραγωγός, επί σειρά ετών, εθελοντικά στο Ράδιο Κιβωτός της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης (www.imsn.gr ράδιο κιβωτός) με δύο εβδομαδιαίες εκπομπές, «Φυλλομετρώντας και αναπολώντας» και «Συντροφεύοντας». Το 2020 προσφέρθηκαν οι εκπομπές της στο poets radio (www.poets-radio.net) που εκπέμπει από την Κωνσταντινούπολη και είναι μέσα στα δέκα καλύτερα ραδιόφωνα του κόσμου, με μεγάλη ακροαματικότητα
Για τρεις χρονιές προσέφερε εθελοντικά και στην τοπική ΕΡΤ Σερρών με εκπομπή, αφηγούμενη παραμύθια.
Από το Φθινόπωρο του 2020 η εκπομπή με τα παραμύθια, με τίτλο « Παραμύθ, μύθι, μύθι, το κουκί και το ρεθύθι, φιλοξενείται στο ράδιο Κιβωτός.
Έχει τιμηθεί για το κοινωνικό και συγγραφικό της έργο. Συνεργάσθηκε με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας, ως εκπαιδεύτρια φοιτητών.
Κείμενα και ποιήματά της καθώς και κριτικές για το έργο της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Προσκεκλημένη για λογοτεχνικά θέματα και για να εκθέσει το συγγραφικό της έργο φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Για το έργο της γράφτηκαν, δημοσιεύτηκαν κριτικές από συγγραφείς, ποιητές και ανθρώπους των γραμμάτων. Έλαβε συγχαρητήριες επιστολές από επιφανείς προσωπικότητες, (Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, Επίσκοπος Αλβανίας, κ. Αναστάσιος, Κική Δημουλά, κ.α.).
Συμμετείχε ως μέλος και ως Πρόεδρος κριτικής επιτροπής λογοτεχνικών-ποιητικών διαγωνισμών. Έχει κληθεί σε σχολεία ανά την Ελλάδα και μέσω του Ε.Κ.Ε.ΒΙ, αλλά και μεμονωμένα προκειμένου να παρουσιάσει το έργο της. Συμμετοχές σε φεστιβάλ παραμυθιού και άλλων δράσεων σχετικών με τη λογοτεχνία. Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και συμμετείχε σε δράση του για τα δικαιώματα του παιδιού στη Βιβλιοθήκη Σερρών στις 30 Νοεμβρίου 2015.
Ορίστηκε μέλος Κριτικής επιτροπής για τα βραβεία του Ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ έκδοσης 2015 (βραβείο σε συγγραφέα εφηβικού - νεανικού βιβλίου, για εφήβους και νέους).
Αναφέρεται στη μεγάλη εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Χάρη Πάτση, της Αμφικτυονίας Ελληνισμού καθώς και στην εγκυκλοπαίδεια σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών από τον «ΚΕΦΑΛΟ». Της απονεμήθηκε Τιμητικός Έπαινος για την προσφορά της στον Πολιτισμό, από τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς κ. Νήσων (Οκτώβριος 2017), καθώς επίσης και τιμητική διάκριση από τον ίδιο φορέα τον Ιανουάριο του 2018.
Έχει εκδώσει 6 ποιητικές συλλογές, αρκετά παραμύθια και εκπαιδευτικού περιεχομένου βιβλία. Συμμετέχει σε συλλογικές εκδόσεις.
Έχει δυο παιδιά, τον Αβραάμ, καθηγητή Πληροφορικής και υποψήφιο Διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Τμήμα Κινηματογράφου και την Ελένη, Κοινωνική Λειτουργό με μεταπτυχιακές σπουδές.
Τη ζωή της ομορφαίνει ο μικρός της εγγονός, Δημήτρης.
***Σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο: www.ekdoseiskefalos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!