Δωρεά στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων από τη συγγραφέα Νάντια Ηλιοπούλου - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Δωρεά στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων από τη συγγραφέα Νάντια Ηλιοπούλου
Η συγγραφέας και ποιήτρια, Νάντια Ηλιοπούλου, με αφορμή την έκδοση του νέου της παιδικού βιβλίου με τίτλο: «Το Δεντρόσπιτο είναι μόνο η αρχή» από τις Εκδόσεις Κέφαλος, έκανε δωρεά του εν λόγω έργου της στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων. Το βιβλίο αυτό είναι ένα παραμύθι με αρχή, μέση, αλλά όχι με τέλος. Είναι ένα διαδραστικό έργο που περιμένει τους λιλιπούτιους αναγνώστες του, όχι απλώς να το διαβάσουν ή να το ακούσουν, αλλά καλούνται να συνεχίσουν οι ίδιοι την ιστορία του!
Ένα καλό παραμύθι πρέπει να προκαλέσει, να εξελίξει και να τροφοδοτήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών· να διευρύνει την αντίληψη τους για την πραγματικότητα· να ενισχύσει την εκφραστική τους ικανότητα και παράλληλα να ενδυναμώσει την ικανότητα συγκέντρωσης τους. Αυτό πράττει και το εν λόγω παραμύθι, το οποίο πραγματεύεται το οικολογικό πρόβλημα του φυσικού περιβάλλοντος της γης, κάτι που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον οι μικροί μας φίλοι.
Η Νάντια Ηλιοπούλου στο νέο της αυτό παιδικό έργο, προσπαθεί να προβληματίσει τα παιδιά, μέσω των περιπετειών των μικρών ζώων του δάσους. Με οδηγό αυτά τα μικρά πλασματάκια της φύσης, κάνει τα παιδιά να γνωρίσουν τις προκλήσεις που θ’ αντιμετωπίσουν ανάμεσα στη διάκριση του καλού και του κακού, την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη συνεργασία, τον σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία του, την ατομική και συλλογική ευθύνη, την αγάπη, την ελπίδα και τα όνειρα.
Ας μαγευτούμε, λοιπόν, κι εμείς από τα μικρά ζωάκια και ας παραδειγματιστούμε μαζί με τα παιδιά μας, από τις πράξεις τους. Και μην ξεχνάτε… το δεντρόσπιτο είναι μόνο η αρχή! 

Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Αξιότιμη κύρια Νάντια Ηλιοπούλου, 

Σας εκφράζουμε τις θερμές μας  ευχαριστίες για την ευγενική προσφορά  του βιβλίου σας " Το Δεντρόσπιτο είναι μόνο η αρχή...", το  οποίο συμβάλλει  στον εμπλουτισμό  των Παιδικών Βιβλιοθηκών του  Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α  και συνεισφέρει   στην προσπάθειά μας  για την ποιοτική αναβάθμιση  των Βιβλιοθηκών μας.
Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Σας ευχαριστούμε
Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη δήμου Αθηναίων


 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 

Η Νάντια Ηλιοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.
Πτυχιούχος του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στην χρήση των Η/Υ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια Δούκα.
Πτυχιούχος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα» (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Rothampton), με τον τίτλο της Παιγνιοθεραπεύτριας.
Στον τομέα της Παιγνιοθεραπείας έχει  παρακολουθήσει ημερίδες, πληθώρα σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων για το Πένθος, το Διαζύγιο, την Κακοποίηση, τον Φόβο, το Παραμύθι, το γενεόγραμμα κ.α.
Έχει συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας τον Νοέμβριο του 2012, ως ομιλήτρια, με θέμα:
«Η σχέση του Πρωταρχικού Δεσμού με το Παιδικό Ιχνογράφημα και έχει εκπονήσει εργασίες με θέματα τόσο από τον τομέα της Προσχολικής Αγωγής όσο και της Παιγνιοθεραπείας .»
Ακόμη, το 2014 – 2015 εξέδωσε  την πρώτη της ποιητική συλλογή: «Ταξίδι στις στιγμές», κάτω από την σκέπη του εκδοτικού οίκου Ζάθεον Πύρ με παρουσιάσεις του έργου της στην Αθήνα ,στο νησί του Αργοσαρωνικού ( Αίγινα ), καθώς και παιδικού ποιητικού παραμυθιού με τίτλο: «Ο Ψιθυρούλης» με αντίστοιχες παρουσιάσεις.
Είναι μέλος της Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών και Δραματοθεραπευτών Ελλάδος.  Έχει ασχοληθεί επίσης με τον εθελοντισμό, τον Προσκοπισμό και έχει διατελέσει μέλος στους Γιατρούς  χωρίς σύνορα και στο National Geographic. Επίσης, είναι γνώστης της Αγγλικής και Ιταλικής Γλώσσας  καθώς κι έχει μεταφράσει εργασίες με έρευνες στον τομέα της Προσχολικής Αγωγής  και της Παιγνιοθεραπείας.
Τέλος έχει κάνει δεκάχρονες σπουδές στη μουσική ( πιάνο ) καθώς κι έχει πάρει μέρος σε πολλά σεμινάρια και προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής  κι έχει βραβευτεί και από την Unicef ( 2006 έως 2018 ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!