Διαγωνισμός μικροδιηγήματος «σχεδία»: 100 λέξεις σε 100 ώρες - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Διαγωνισμός μικροδιηγήματος «σχεδία»: 100 λέξεις σε 100 ώρες


Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Μένουμε σπίτι, γιατί έχουμε σπίτι. Κάποιοι δεν έχουν. Κάποιοι χρειάζονται μία σχεδία να επιπλεύσουν.  Για την άμεση στήριξη των αστέγων που υποστηρίζει το περιοδικό δρόμου «σχεδία», διοργανώνουμε έναν διαγωνισμό μικροδιηγήματος. Γράφουμε μια ιστορία με 100 λέξεις. Λέξεις – σχεδία, με θέμα «σχεδία», για τη «σχεδία». 

100 λέξεις σε 100 ώρες. #μένουμε σπίτι #γράφουμε σπίτι, φροντίζουμε γι’ αυτούς που δεν έχουν σπίτι.

Λεπτομέρειες Διαγωνισμού – Όροι συμμετοχής

Τα κείμενα που θα επιλεγούν θα συμπεριληφθούν σε μια συλλογική έκδοση, την οποία θα επιμεληθούν οι εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης» και θα εκδοθεί από την εταιρεία 2K Project Ε.Π.Ε.

Το σύνολο των εσόδων που θα προκύψουν από τις πωλήσεις της έκδοσης θα διατεθούν στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διογένης ΜΚΟ», που εκδίδει το περιοδικό «σχεδία» και υποστηρίζει, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, την προσπάθεια των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό. 

Την επιτροπή που θα επιλέξει τα κείμενα αποτελούν οι: 
Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, φιλόλογος – επιμελήτρια εκδόσεων
Σπύρος Κιοσσές, φιλόλογος - ποιητής
Χάρης Μιχαλόπουλος, φιλόλογος - ποιητής
Φωτεινή Ναούμ, συγγραφέας

o Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν με μη δημοσιευμένο, σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, κείμενό τους με ανώτατο όριο λέξεων τις 100. 

o Το μικροδιήγημα πρέπει απαραιτήτως να φέρει ως τίτλο ή να περιέχει τη λέξη «σχεδία». 

o H γλώσσα συγγραφής είναι η ελληνική.

o Η αποστολή των κειμένων θα γίνεται στο ηλ. ταχυδρομείο shedia100lexeis@gmail.com από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020. Τα κείμενα πρέπει να συνοδεύονται από το ονοματεπώνυμο των συμμετεχόντων, τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου.

o Οι πληροφορίες των διαγωνιζομένων που θα συνοδεύουν τα κείμενα θα τηρούνται για λόγους επικοινωνίας και μόνο από την επιτροπή για όσο διάστημα αυτό είναι απαραίτητο για τον διαγωνισμό.

o Ο κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα μίας μόνο συμμετοχής στον διαγωνισμό με ένα πρωτότυπο κείμενο, που δεν έχει δημοσιευθεί οπουδήποτε στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων περιοδικών, προσωπικών blog, κοινωνικών δικτύων, κ.λπ.

o Το κείμενο θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά σε κάποια από τις μορφές Microsoft Word, Apache OpenOffice ή Rich Text Format.

o Οι αποφάσεις των μελών της κριτικής επιτροπής είναι αμετάκλητες.

o Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να συμφωνεί στην παραχώρηση και να συναινεί στη χρήση – δημοσίευση του κειμένου του, άπαξ και άνευ ανταλλάγματος, μόνο για τη συγκεκριμένη συλλογική έκδοση. 

o Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει την αποδοχή των παραπάνω όρων συμμετοχής.

Προσωπικά Δεδομένα

Για τις ανάγκες του διαγωνισμού η επιτροπή, ήτοι οι κ.κ. Τζένη Κατσαρή Βαφειάδη, Σπύρος Κιοσσές, Χάρης Μιχαλόπουλος και Φωτεινή Ναούμ, επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων, για την οποία συναινούν οι συμμετέχοντες, βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 679/2016 και του ν. 4624/2019 σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

o Παρέχετε μόνο τα τυπικά και απαραίτητα στοιχεία σας, που αφορούν στην συμμετοχή σας στον διαγωνισμό. 
o Συγκεκριμένα  για τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό θα σας ζητήσουμε να μας αναφέρετε,
1. Το ονοματεπώνυμό σας, 
2. την ιδιότητά σας, 
3. το email σας, 
4. το τηλέφωνό σας. 
o Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από τα μέλη της επιτροπής για τις ανάγκες του διαγωνισμού και σε καμία περίπτωση δεν διακινούνται, πωλούνται ή ενοικιάζονται σε τρίτους. 
o Τα δεδομένα σας διατηρούνται για όσο διάστημα χρειάζεται ώστε να εκτελεστεί ο σκοπός για τον οποίο συλλέχθηκαν και έως ότου δεν χρειάζεται να διατηρούνται για κάποιον ενδεχόμενο έλεγχο των διαδικασιών του διαγωνισμού.
o Η εταιρεία 2K Project ΕΠΕ που θα αναλάβει την επιμέλεια των μικροδιηγημάτων που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή, καθώς και τα μέλη της κριτικής επιτροπής, πέρα από την επεξεργασία που λαμβάνει χώρα στα γραφεία της, χρησιμοποιούν και τρίτες υπηρεσίες για την αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων στο πλαίσιο των εργασιών τους. 
o Διατηρείτε ανά πάσα στιγμή τα δικαιώματα πρόσβασης στα δεδομένα σας, εναντίωσης στην περαιτέρω επεξεργασία τους ή στον περιορισμό της επεξεργασίας, στη διόρθωσή τους σε περίπτωση που είναι λανθασμένα, και υπό προϋποθέσεις στη διαγραφή τους.
o Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, στέλνοντας email στη διεύθυνση shedia100lexeis@gmail.com
o Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι ο τρόπος που θα χειριστούμε το αίτημά σας αναφορικά με τα παραπάνω δικαιώματα δεν είναι ο δέων, διατηρείτε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα).
o Παρακαλούμε σημειώστε πως, για λόγους ασφαλείας και για τη διαφύλαξη των δικών σας συμφερόντων, ενδεχομένως χρειαστεί να περάσετε μια διαδικασία επαλήθευσης της ταυτότητάς σας. Όποια δεδομένα λάβουμε κατά τη διαδικασία αυτή, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό και θα διαγραφούν οριστικά μόλις επιβεβαιωθεί η ταυτότητά σας.
o Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: shedia100lexeis@gmail.com και στο τηλέφωνο: 2531033474 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!