ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ: «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2020» - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ: «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2020»

Το περιοδικό «Κέφαλος – Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» προσκαλεί ποιητές,  φωτογράφους και ζωγράφους να συμμετάσχουν στο έντυπο λεύκωμα με τίτλο: «ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ - ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2020», το οποίο θ’ αποτελείται από ποιήματα, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα (σε φωτογραφίες ασπρόμαυρες). Σκοπός της έκδοσης του εν λόγω ποιητικού λευκώματος είναι ο εορτασμός της ημέρας που είναι αφιερωμένη στην ποίηση, δηλαδή την καθιερωμένη πλέον στο λογοτεχνικό κόσμο: «Γιορτή της ποίησης» στις 21 Μαρτίου κάθε έτους.
Το «ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ - ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2020» θα είναι έντυπο και μπορούν να συμμετάσχουν ποιητές και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, α. με ποιήματα, β. δοκίμια, μελέτες και άρθρα για την ποίηση ή για κάποιον ποιητή, γ. φωτογραφίες, δ. πίνακες ζωγραφικής και ε. σκίτσα. Το «ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ - ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2020» θα εκδοθεί στα τέλη Μαρτίου του 2020 και θ’ αποτελέσει μία συλλεκτική έκδοση. Η συμμετοχή για δημοσίευση έργων στο ποιητικό λεύκωμα είναι ελεύθερη και δωρεάν, δηλαδή δεν υπάρχει κόστος έκδοσης από τους συμμετέχοντες -θα το αναλάβει το περιοδικό. Όταν εκδοθεί το ημερολόγιο όσοι από τους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να προμηθευτούν αντίτυπό του, τότε θα μπορέσουν να το αποκτήσουν.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μπορείτε να συμμετάσχετε σε όσα είδη ενδιαφέρεστε: 1. ποίηση,  2. δοκίμιο για την ποίηση ή για κάποιον ποιητή, 3. μελέτη για την ποίηση ή για κάποιον ποιητή, 4. άρθρο για την ποίηση ή για κάποιον ποιητή, 5. φωτογραφία, 6. ζωγραφική, 7. σκίτσο.

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΠΟΙΗΣΗ: γίνονται δεκτά από 1 έως 5 ποιήματα έως 35 στίχους το κάθε ένα.
ΠΟΙΗΣΗ ΧΑΪΚΟΥ: γίνονται δεκτά από 1 έως 5 χαϊκού.
ΔΟΚΙΜΙΑ: γίνονται δεκτά δοκίμια έως 10 σελίδες Α4.
ΜΕΛΕΤΕΣ: γίνονται δεκτές μελέτες έως 10 σελίδες Α4.
ΑΡΘΡΑ: γίνονται δεκτά άρθρα έως 5 σελίδες Α4.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: γίνονται δεκτές από  1 έως 4 φωτογραφίες (ασπρόμαυρες).
ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: γίνονται δεκτά από 1 έως 4 φωτογραφίες πινάκων ζωγραφικής (ασπρόμαυρες)
ΣΚΙΤΣΑ: γίνονται δεκτές από 1 έως 4 φωτογραφίες σκίτσων (ασπρόμαυρες).

Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ θα γίνεται μόνο μέσω email. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να μας αποστείλετε στο email μας: vivlia.kefalos@gmail.com, τα έργα σας σε αρχείο word, με την ένδειξη: «Για τη Γιορτή της Ποίησης 2020», μέχρι την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 -παρατάθηκε μέχρι την εν λόγω ημερομηνία, οι υποβολές συμμετοχών.


ΚΕΦΑΛΟΣ - ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!