Η λογοτεχνία στα σκουπίδια… - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Η λογοτεχνία στα σκουπίδια…



Η λογοτεχνία στα σκουπίδια και η αντιπαράθεση στα κοινωνικά δίκτυα! Δεκάδες βιβλία βρέθηκαν σε παράνομη χωματερή καθώς δεν είχαν θέση στο Δήμο Φιλιατών ο οποίος αποφάσισε να καθαρίσει τις αποθήκες του!

Τα βιβλία στοιβαγμένα για χρόνια και κάποιοι θέλησαν να τα ξεφορτωθούν. Έτσι πετάχθηκαν σε σκουπιδότοπο χωρίς περισσή σκέψη.

Τις εικόνες των πεταμένων βιβλίων ανήρτησε ο δημοτικός σύμβουλος Φιλιατών Βαγγέλης Λιανός.

Το θέαμα αποκαρδιωτικό και ως ένα βαθμό ενδεικτικό της νοοτροπίας των νεοελλήνων.. Στα σκουπίδια η λογοτεχνία και καβγάς στο Facebook για τα like και τις καρδούλες!

Ο αντιδήμαρχος λοιπόν αγρίεψε και έτσι αφενός παραδέχεται ότι τα βιβλία κατέληξαν στη χωματερή με ευθύνη του δήμου αφετέρου επιτίθεται στο δημοτικό σύμβουλο που ανήρτησε τις φωτογραφίες υποστηρίζοντας ότι το κάνει για λόγους… αντιπολίτευσης!

«Έχω υποχρέωση παρά την άγνοιά μου για το θέμα να ζητήσω δημόσια συγνώμη για τη συμπεριφορά του άχρηστου προς χρήση υλικού.

Το βιβλίο δεν είναι άψυχο υλικό όσο άχρηστο πώς χρήση κι αν είναι» αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Ερώτημα αναπάντητο…

Πως εννοεί την συμπεριφορά του άχρηστου προς χρήση υλικού!

Κατά τα λοιπά η δημοτική αρχή Φιλιατών θα έπρεπε να προβληματίζεται διπλά για την παράνομη χωματερή που χρησιμοποιεί όταν στην Ήπειρο καμαρώνουμε ότι αυτές ανήκουν οριστικά στο παρελθόν!

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ»! (Σχόλιο του λογοτεχνικού περιοδικού «Κέφαλος»)


Του Πλούταρχου Πάστρα

Και αυτή είναι η κατάληξη του σύγχρονου ελληνικού πνεύματος...διότι το πνεύμα μας κοιμάται στις χωματερές της ηθικής μας κατάπτωσης. Μαζί και η «παιδεία» μας -υπάρχει άραγε ελληνική παιδεία στις ημέρες μας;- που έγινε σκουπίδι πεταμένο στον κάδο της αχρηστίας της σκέψης μας και της έμπνευσής μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανυπαρξίας περιόδου αναγέννησης της ελληνικής σκέψης.
Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε γι' αυτή την κατάσταση, όμως, την οποία ζούμε, διότι η ντροπή σημαίνει αποδοχή του τετελεσμένου. Πρέπει ν' ανασκουμπωθούμε και κυρίως ν' αφυπνιστούμε από τον πνευματικό λήθαργο που μας έκανε να γίνουμε δέσμιοι της βούλησης των «τρίτων».
Δεν φταίει η μαζική παραγωγή των βιβλίων στις ημέρες μας. Τουναντίον, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πλούσια και ενεργή πνευματική δραστηριότητα από μία μερίδα των πολιτών αυτής της χώρας και αυτών των χωμάτων που έθρεψαν τη σοφία, τη λογική και την αισθητική των ανθρώπων. Φταίει η ανύπαρκτη «παιδεία» στα σχολεία μας.

Το μόνο που πρέπει να κάνουνε είναι ν' αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας! Ας κοιτάξουμε τον λαμπρό ουρανό! Ας εμπνευστούμε από τη μεγαλοσύνη της ελευθερίας του! Ο ήλιος της Ελλάδας ας μας φωτίσει ξανά με τις ακτίνες του! Αυτή η γαλάζια θάλασσα του Αρχιπελάγους ας μας ξυπνήσει με τα χάδια της! Αυτός ο Παρθενώνας που στέκεται ψηλά πάνω στην Ακρόπολη των Αθηνών, ας γίνει ο φωτεινός πυρσός μας! Ας γίνει η φλόγα που θα κάψει τα ξερόχορτα και τ' αγκάθια! Ας γίνει η βροχή που θα ποτίσει το πνεύμα μας! Ας γίνουμε ξανά «άνθρωποι»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!