Το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο κλείνει τα 48 - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο κλείνει τα 48

Πάνω από 200 εκδότες μας καλούν να χαθούμε στην μαγεία του βιβλίου που εμπνέει και εμπνέεται από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την μουσική.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και το Φεστιβάλ Βιβλίου καλεί τους βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών για 48η χρονιά στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου, από τις 30 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Η φετινή διοργάνωση, της οποίας τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, είναι αφιερωμένη στη λογοτεχνία που εμπνέεικαι πρωταγωνιστεί στο θέατρο, τον κινηματογράφο και τη μουσική σκηνή.
Με το καλοκαίρι να μην έχει τελειώσει ακόμα, το φεστιβάλ θα έχει μια έντονη θαλασσινή και παραμυθένια αύρα, ξεκινώντας από την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου που επιμελήθηκε η ζωγράφος Μαρία Φιλοπούλου. Στην ετήσια γιορτή του βιβλίου λαμβάνουν μέρος πάνω από 200 εκδότες οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε περίπου 170 περίπτερα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών.
Σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», το φετινό φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πλούσιες διαδραστικές συζητήσεις και ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και θεατρικά δρώμενα. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να εξοικειωθούν με την έλξη και η γοητεία που ασκεί η λογοτεχνία εδώ και αιώνες στις άλλες τέχνες.
Στα πλαίσια της κεντρικής θεματικής του φεστιβάλ θα συμμετέχουν επίσης το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, το Αναλόγιο Φεστιβάλ και μεγάλος αριθμός έγκριτων καλλιτεχνών, ενώ στις παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται συναυλίες και προβολές αρχειακού υλικού. Το παρών θα δώσει  επίσης η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων - Ζάππειο Μέγαρο και η ΕΡΤ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού). του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει ένα θεατρικό αναλόγιο σε επιμέλεια της αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διευθύντριας Μαρίας Τσιμά με ηθοποιούς της μεγάλης καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα έργα που έχουν ανέβει στις σκηνές του ΚΘΒΕ.
Το ΚΘΒΕ τα τελευταία χρόνια παρουσίασε έργα που στηρίχθηκαν σε σπουδαία λογοτεχνικάκείμενα, όπως το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, το «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, το «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Ναρ, το «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου (Κ. Χατζής), το «Υπέρ Ελλάδος» της Σοφίας Νικολαΐδου, τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» της 'Αλκης Ζέη και το «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στήβενς (Μ. Χάντον). Τη χειμερινή περίοδο 2019-2020, το ΚΘΒΕ τιμά τον Νίκο Μπακόλα και το έργο του.
Ο Άκης Δήμου ανέλαβε, μετά από παραγγελία του Θεάτρου, να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή τη «Μεγάλη πλατεία» του Νίκου Μπακόλα, ένα εμβληματικό κείμενο της μεταπολεμικής ελληνικής πεζογραφίας. Επιπροσθέτως θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα της Αγλαΐας Βετεράνι «Εδώ ουρανός».
Info
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30. Παρασκευή και Σάββατο: 18:00-23:00. Κυριακή: 10:30-15:00 και 18:00-22:30.
Τα επίσημα εγκαίνια του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.
Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων θα μεταδοθεί με Live Streaming από τη Streamia, στη σελίδα Facebook του ΣΕΚΒ, του Bookia αλλά και βιβλιοφιλικών σελίδων, ομάδων, λεσχών, εκδοτών, συγγραφέων.

clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!