ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΣ





Αγαπητοί φίλοι, αναγνώστες και διαγωνιζόμενοι,

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε και να σας παρουσιάσουμε την έκδοση του: «Συλλεκτικού Τόμου 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης Κέφαλος». Ο συλλεκτικός τόμος θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και θα σταλεί στους ενδιαφερομένους. 
Ο «1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης Κέφαλος» πραγματοποιήθηκε από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2018. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 619 συνολικά. Οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες: α. Νέων έως 18 ετών και β. Ενηλίκων από 18 ετών και άνω, και διαγωνίστηκαν στα εξής είδη: ποίημα με ελεύθερο στίχο, ποίημα με έμμετρο στίχο και ποίηση χαϊκού. 
Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στις 12:00 μ.μ. στην κατάμεστη από κόσμο, Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, η οποία εδρεύει στην Αθήνα. Στην τελετή παρευρέθησαν πάνω από 200 άτομα. 
Στο συλλεκτικό τόμο συμμετέχουν επίσης με έργα τους και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του «1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης». Η κριτική επιτροπή αποτελούταν από τους εξής: 

  • Μιλτιάδης Ντόβας – Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Λογοτέχνης
  • Δημήτρης Παπακωνσταντίνου – Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Λογοτέχνης
  • Νικολέτα Ζαμπάκη - Υποψήφια Διδάκτωρ Νέας Ελληνικής Φιλολογίας Τμήματος Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α., Λογοτέχνιδα
  • Χρίστος Τσιαήλης – Καθηγητής Αγγλικών, Λογοτέχνης
  • Σμαραγδή Μητροπούλου – Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης, Λογοτέχνιδα
  • Εύα Πετροπούλου-Λιανού - Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας - Ποιήτρια
  • Μαρία Ανδρεαδέλλη – Καθηγήτρια Αγγλικών, Λογοτέχνης, Μεταφράστρια
  • Βασίλης Γεργατσούλης - Εκπαιδευτικός, Διδάκτορας Λαογραφίας Πανεπιστημίου Αθηνών 
  • Κυριάκος Ολυμπίου - Λογοτέχνης, Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού
  • Ειρήνη Μαθιουδάκη - Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης, Λογοτέχνιδα.
Σας ενημερώνουμε πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι αποστολές των διπλωμάτων των Βραβείων, των Επαίνων, των Τιμητικών Διακρίσεων και των Τιμητικών Επαίνων Συμμετοχής σε όσους δεν παρευρέθησαν στην Τελετή Απονομής. Επίσης, στις 30 Σεπτεμβρίου θα αποσταλεί ο Συλλεκτικό Τόμος στους διαγωνιζόμενους που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους μετά από επιστολή μας. 
Τώρα, θα θέλαμε να σας καλέσουμε όλους να συμμετάσχετε στο νέο μας διαγωνισμό, τον: «2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης Κέφαλος», ο οποίος δέχεται συμμετοχές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: α. Μαθητών έως 18 ετών (υποκατηγορίες: μαθητές Δημοτικού και μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου), β. Νέων από 18 έως 30 ετών και γ. Ενηλίκων από 31 ετών και άνω. Τα είδη στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε είναι τα εξής: α. ποίηση με ελεύθερο στίχο, β. ποίηση με με έμμετρο στίχο, γ. χαϊκού, δ. σατιρική ποίηση, ε. μουσικός στίχος και στ. σονέτο.
Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την αγάπη που δείχνετε σε όλες μας τις δράσεις: λογοτεχνικοί διαγωνισμοί, Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020, έντυπα τεύχη λογοτεχνικού περιοδικού «Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς», Εγκυκλοπαίδεια Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών κ.ά. Σας ευχαριστούμε πολύ που αγωνίζεστε μαζί μας στην πνευματική μας σταυροφορία, την οποία κηρύξαμε στις 13 Ιουνίου 2019 -μετά την αναγνώριση του λογοτεχνικού περιοδικού μας «Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ένα από τα δεκαπέντε σημαντικότερα σύγχρονα λογοτεχνικά περιοδικά- για την υλοποίηση του οράματος μας για την πνευματική αναγέννηση των Ελλήνων. Όλοι μαζί με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας θα τα καταφέρουμε!

Πλούταρχος Πάστρας
Εκδότης Λογοτεχνικού Περιοδικού «Κέφαλος»
& Εφημερίδας «Λογοτεχνικό Βήμα»,
Φιλόλογος, Δημοσιογράφος, Λογοτέχνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!