Μία Βιβλιοθήκη με 500.000 τεκμήρια στο Πανεπιστήμιο! - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Μία Βιβλιοθήκη με 500.000 τεκμήρια στο Πανεπιστήμιο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μία Βιβλιοθήκη με 500.000 τεκμήρια στο Πανεπιστήμιο!
Με 500.000 τεκμήρια, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις μεταξύ των Βιβλιοθηκών της χώρας ως προς το μέγεθός της, κάτι που αναγνωρίζεται πλέον και διεθνώς. Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει και περίοπτη θέση στην έκθεση που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», αναφορικά με τα σημαντικότερα κτήρια Βιβλιοθηκών της Ελλάδας.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε ενόψει του 85ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών του μεγαλύτερου Συνεδρίου, παγκοσμίως, για θέματα Βιβλιοθηκών και Επιστημονικής Πληροφόρησης που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) στις 24-30 Αυγούστου 2019.
Ωστόσο, το αναντίρρητο γεγονός για τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στο ITV ο διευθυντής της Γ. Ζάχος είναι, ότι η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος κερδίζει συνεχώς αναγνωρισιμότητα και εντός και εκτός Ελλάδας.
Κομβικό σημείο βέβαια για να χαρακτηριστεί μία Βιβλιοθήκη ακαδημαϊκού ιδρύματος πρωτοποριακή και σύγχρονη, είναι να έχει έναν μεγάλο κατάλογο ψηφιοποιημένων αρχείων, «κάτι που το έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό και συνεχίζουμε να το ενισχύουμε με κάθε τρόπο», ανέφερε ο κ. Ζάχος.
Το κτίριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά από αυτό της Νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο Βιβλιοθήκης στην Ελλάδα.
Στους χώρους της στεγάζονται άνω των πεντακοσίων χιλιάδων τεκμήρια (βιβλία, δεμένοι τόμοι επιστημονικών περιοδικών, οπτικοαουστικό υλικό κ.α).
Διαθέτει 600 θέσεις ανάγνωσης, 13 κλειστά αναγνωστήρια, αμφιθέατρο 140 θέσεων, ειδικές συλλογές πολύτιμων βιβλίων, χειρογράφων, βιβλίων στην αραβική και Κυριλλική γραφή, χαρτών, συλλογή βιβλίων σε γραφή Braille κ.ά.
Πρόσφατα, ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης στους χώρους της, ενώ σύντομα, θα τεθεί σε λειτουργία η Μονάδα Κοινωνικής Στήριξης Φοιτητών που στοχεύει στη στήριξη των σπουδών των Φοιτητών ΑμεΑ καθώς και των Φοιτητών Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Πηγή: thessaliatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!