Ηρώδειο: Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου - Συναυλία Αλληλεγγύης προς τους Πυρόπληκτους - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Ηρώδειο: Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου - Συναυλία Αλληλεγγύης προς τους Πυρόπληκτους
Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου
Συναυλία Αλληλεγγύης προς τους Πυρόπληκτους
Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ηρώδειο
Τετάρτη 29 Αυγούστου, 21:00

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου οργανώνει συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Αυγούστου και ώρα 21:00.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ξέσπασε στις 23 Ιουλίου. Την προηγούμενη ημέρα έφυγε από τη ζωή ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας. Από τον “Άγιο Φεβρουάριο” του Δήμου Μούτση στα “Λαϊκά” του Μίκη Θεοδωράκη, από τη “Θητεία” του Γιάννη Μαρκόπουλου στο “Κάτω απ’ τη μαρκίζα” του Γιάννη Σπανού, από το “Ελεύθεροι κι ωραίοι” του Σταύρου Κουγιουμτζή στον “Άμλετ της σελήνης” του Θάνου Μικρούτσικου και το “Είν’ αρρώστια τα τραγούδια” του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες: Γιώργος Ανδρέου (Giorgos Andreou), Φωτεινή Βελεσιώτου, Manolis Lidakis | Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιχάλης Μυτακίδης, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Iro Saia (Ηρώ Σαΐα), Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου (Tania Tsanaklidou), Maria Farantouri / Μαρία Φαραντούρη, Λάκης Χαλκιάς και πολυμελής ορχήστρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν τον σκοπό της συναυλίας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν από κοντά, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης των 10 και 20 ευρώ, από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών ή από τη Viva.gr.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές, έχει ήδη αποφασίσει να προσφέρει το ποσό των 20.000 ευρώ.

Τιμές εισιτηρίων:
VIP: 60€, A’ Ζώνη: 45€, Β’ Ζώνη: 35€, Γ’ Ζώνη: 25€, Άνω διάζωμα 20€
Φοιτητικά και 65+: 15€
ΑΜΕΑ και άνεργοι: 10€


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!