Το Μετρό της Αθήνας γεμίζει βιβλία - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Το Μετρό της Αθήνας γεμίζει βιβλία




Ένα παράξενο αλλά εντυπωσιακό θέαμα έχουν την ευκαιρία να αντικρίσουν όσοι μετακινούνται καθημερινά με το Μετρό. Χθες βράδυ, ήμουν ανάμεσα στους τυχερούς που επιβιβάστηκαν σε έναν αλλιώτικο συρμό της γραμμής 2 του Μετρό. Μπαίνοντας στο βαγόνι, ένας κόσμος γεμάτος βιβλία ανοίχτηκε μπροστά μου, δίνοντάς μου την αίσθηση ότι βρίσκομαι σε κάποια από τις μεγάλες βιβλιοθήκες του κόσμου!
Αμέσως έβγαλα το κινητό από την τσάντα μου για να φωτογραφίσω το εντυπωσιακό θέαμα! Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο ήμουν ένα βήμα πιο κοντά να συμβάλλω στη δράση «Ένα βιβλίο ταξιδεύει» με στόχο να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά – κυρίως όσα ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες – πρόσβαση στη γνώση και την ψυχαγωγία.
Στο πλαίσιο της δράσης, η Alpha Bank μεταμόρφωσε έναν ολόκληρο συρμό της γραμμής 2 του Μετρό σε εικονική βιβλιοθήκη. Οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα για έναν ολόκληρο μήνα να συμμετέχουν στην προσπάθεια, βοηθώντας τα βιβλία να φτάσουν στη βιβλιοθήκη του Δικτύου, με αφετηρία τον συρμό-βιβλιοθήκη.
Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να φωτογραφίσετε την εικονική βιβλιοθήκη που βρίσκεται εντός του συρμού και να ανεβάσετε ένα post στο προσωπικό σας προφίλ στο Instagram με hashtag #enavivliotaxidevei και παράλληλα, να κάνετε tag το @diktio στο Instagram, επικοινωνώντας τη δράση στους φίλους σας και ενθαρρύνοντάς τους να τη διαδώσουν με τη σειρά τους σε ακόμη περισσότερο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!