Βραβείο Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Βραβείο Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου




ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Γ.Φ. ΠΙΕΡΙΔΗΣ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Το Βραβείο «Γ.Φ. Πιερίδης» της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου
στον ποιητή Κώστα Βασιλείου

Ανακοινώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου αποφάσισε ομόφωνα, σε σημερινή του συνεδρία, να απονείμει το Βραβείο «Γ.Φ. Πιερίδης» (2018) στον ποιητή Κώστα Βασιλείου.
O Βασιλείου, μία από τις σημαντικότερες μορφές της Γενιάς της Ανεξαρτησίας και γενικότερα της σύγχρονής μας ποίησης, διακρίνεται για τη ρωμαλέα ποιητική γραφή του, τον πλούσιο διακειμενικό διάλογο με τη νεοελληνική και παγκόσμια ποίηση, την ειρωνική και συχνά σαρκαστική αποτύπωση της σύγχρονης πραγματικότητας με στιβαρή γλώσσα, άγρυπνη ποιητική συνείδηση και εκφραστική τόλμη, που αποτυπώνεται με βαθύτατη γνώση της ελληνικής γραμματείας και γλώσσας στη διαχρονία τους, καθώς και ειδικότερα της κυπριακής διαλέκτου.
Σημειώνεται ότι το Βραβείο «Γ.Φ. Πιερίδης» καθιερώθηκε από την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου το 2008 και απονέμεται σε αξιόλογους συγγραφείς, για τη συνολική τους προσφορά στην Κυπριακή Λογοτεχνία. Το βραβείο φέρει το όνομα του μεγαλύτερου ίσως κύπριου πεζογράφου μας Γιώργου Φιλίππου Πιερίδη, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικός (1978) και στη συνέχεια Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Λ.Κ.
Η τελετή απονομής του Βραβείου «Γ.Φ. Πιερίδης» στον ποιητή Κώστα Βασιλείου θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο 2018.

1 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!