Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών ΙFLA - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών ΙFLA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι η Αθήνα επελέγη να φιλοξενήσει το 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών (WLIC) της IFLA τον Αύγουστο του 2019. Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα αποτελέσει το κορυφαίο βιβλιοθηκονομικό αλλά και συνεδριακό γεγονός για τη χώρα το 2019.
Το Συνέδριο αυτό αποτελεί διεθνώς το σημαντικότερο γεγονός στο χώρο των βιβλιοθηκών και της πληροφόρησης. Κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 3.500 συνέδρους, από 120 και πλέον διαφορετικές χώρες. Είναι δε κομβικής σημασίας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις βιβλιοθήκες και την πληροφόρηση, καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες για δικτύωση, επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη. Το Συνέδριο συνοδεύεται από μεγάλη εμπορική έκθεση με πάνω από 80 εκθέτες σε ένα εκθεσιακό χώρο μεγαλύτερο των 1.000 τμ.
Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την χώρα μας να δείξει την ανάπτυξη τόσο των βιβλιοθηκών όσο και της επιστήμης της πληροφόρησης γενικότερα. Είναι η ώρα να δείξουμε πως η Ελλάδα μπορεί να παράγει πολιτισμό και επιστήμη, πως η χώρα μας είναι ικανή να φιλοξενήσει γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας, πως οι ελληνικές βιβλιοθήκες και οι έλληνες βιβλιοθηκονόμοι, μέσα σε αυτή την εποχή, καινοτομούν, προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες, οραματίζονται, υλοποιούν και απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
  1. Την εταιρεία Οργάνωσης Συνεδρίων AFEA για την πολύτιμη συμβολή της σε όλες τις φάσεις από την διαδικασία υποβολής φακέλου, τον έλεγχο της υποψηφιότητας και τις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Η συνεργασία μαζί τους μας κάνει να θεωρούμε την AFEA αναπόσπαστο μέρος της επιτυχούς διεκδίκησης του συνεδρίου.
  2. Το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (ACVB – Athens Convention and Visitors Bureau) και τον Δήμαρχο κ. Γ. Καμίνη, επειδή από την αρχή αναγνώρισαν την σπουδαιότητα της διοργάνωσης και συνέλαβαν σε όλα τα στάδια της διεκδίκησης αποτελεσματικά και καθοριστικά, καθώς επίσης και για την εκτενή χορηγική υποστήριξή τους, που εξασφάλισε την τελική επιλογή της Αθήνας ως πόλης που θα φιλοξενήσει το IFLA WLIC 2019.
  3. Το Υπουργείο Πολιτισμού και την Υπουργό κ. Λ. Κονιόρδου για την αμέριστη στήριξή της.
  4. Το Υπουργείο Τουρισμού και την Υπουργό κ. E. Κουντουρά για την καθοριστική της συμβολή, ειδικά κατά το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας.
  5. Το Υπουργείο Παιδείας για την στήριξή του σε όλη τη διαδικασία.
  6. Τους φορείς, τις βιβλιοθήκες και τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία  ήδη κατά τη διάρκεια της διεκδίκησης αντελήφθησαν την σπουδαιότητα του γεγονότος και στήριξαν την Επιτροπή Διεκδίκησης είτε με επιστολές τους, είτε με την πρόθεση προσφοράς χορηγιών για το συνέδριο, μεταξύ των οποίων: η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη, η εταιρεία UNISYSTEMS, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!