ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Παραλαβή νέων βιβλίων για το Δανειστικό Τμήμα - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Παραλαβή νέων βιβλίων για το Δανειστικό Τμήμα



Από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο 2017, στο κτίριο της ΕΒΕ στο Βοτανικό, πραγματοποιείται η παραλαβή νέων βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού για το Δανειστικό Τμήμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Οι πρώτες αφίξεις περιέλαβαν τίτλους έργων λογοτεχνών βραβευμένων με Nobel και σπάνια παιδικά βιβλία γνώσεων, ενώ ακολουθούν χιλιάδες νέα βιβλία από την ελληνική και διεθνή αγορά, καθώς και δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια. Υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 νέοι τίτλοι θα προστεθούν στους 25.000 τίτλους, που ήδη έχουν επιλεχθεί, από τη συλλογή πολλαπλών αντιτύπων της ΕΒΕ, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, για να συγκροτήσουν τη βάση της δανειστικής συλλογής.
Για την επιλογή των νέων τίτλων συστάθηκε Ομάδα Ανάπτυξης Συλλογής από ανθρώπους με εξειδίκευση στις επιμέρους θεματικές κατηγορίες. Τα μέλη της Ομάδας μελετούν τους καταλόγους εκδοτών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και επιλέγουν ελληνόγλωσσους και ξενόγλωσσους τίτλους υψηλής αναγνωσιμότητας. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία μίας συλλογής διακριτής για την ποιότητά της, ικανής να προσφέρει σε παιδιά, εφήβους και ενήλικους, ελεύθερη πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου πληροφορία και ψυχαγωγία.
Παράλληλα με την εισαγωγή του νέου υλικού, ξεκινά η επεξεργασία της δανειστικής συλλογής, προκειμένου κάθε τεκμήριο να εισαχθεί στον κατάλογο και να αποκτήσει μοναδική ταυτότητα. Η συλλογή θα βρίσκεται στο ισόγειο και σε τμήμα του 2ου ορόφου της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ και μεγάλο μέρος της θα προσφέρεται για δανεισμό στο κοινό.
Στην Ομάδα Ανάπτυξης Συλλογής του Δανειστικού Τμήματος συμμετέχουν οι εξής συνεργάτες:
Παιδική συλλογή: Ειρήνη Βοκοτοπούλου, Ελένη Κορόβηλα, Μαρίζα Ντεκάστρο, Ελένη Σβορώνου, Κατερίνα Φράγκου, Κατερίνα Φρουζάκη. Λογοτεχνία: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Λαμπρινή Κουζέλη, Μάνος Κουμής, Διονύσης Μαρίνος, Γιάννης Μπασκόζος, Δημήτρης Φύσσας. Ανθρωπιστικές επιστήμες: Στέλλα Κάσδαγλη, Μαρία Κελέση, Δέσποινα Λαμπαδά, Σωτήρης Μετεβελής. Τέχνες:Χρυσάνθη Γεωργούλη, Δημήτρης Λεγάκης, Μυρτώ Τζαννετάκι. Τεχνολογία – Φυσικές Επιστήμες:Παύλος Γεωργιάδης, Σταύρος Μεσσήνης.
Για την εθελοντική τους συνεισφορά στην ανάπτυξη της συλλογής, ευχαριστούμε τις:
  • Ισμήνη Κριάρη, Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου
  • Κωνσταντία Κακάλη, Προϊσταμένη Βιβλιοθήκης Παντείου Πανεπιστημίου
  • Νίκη Ζαχιώτη, πρώην Διευθύντρια Βιβλιοθήκης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
  • Μαρία Αραπάκη, Προϊσταμένη Βιβλιοθήκης Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Το έργο προμήθειας υλικού του Δανειστικού Τμήματος έχει αναλάβει η εταιρεία Τσιγαρίδας Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!