ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: Αφιέρωμα στη Λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: Αφιέρωμα στη Λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λογοτεχνική Βραδιά 
Αφιέρωμα στη Λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης

Μετά την πραγματοποίηση της Βραδιάς Κυπριακής Ποίησης στη Θεσσαλονίκη (30 Σεπτεμβρίου 2017), η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου, σε συνεργασία με την Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Λογοτεχνική Βραδιά-Αφιέρωμα στη Λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης, στη Λευκωσία, χθες Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, ώρα 6: 30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο ΒΗΤΑ (Auditorium Beta) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Στη Λογοτεχνική Βραδιά διάβασαν ποιήματά τους οι λογοτέχνες: Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Χρυσάνθη Βλάχου, Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη, Ανδρέας Καρακόκκινος, Δημήτρης Ι. Μπρούχος και Χρήστος Χαρτοματσίδης. Τους λογοτέχνες παρουσίασαν η Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Αντιπρόεδρος, η Μαρία Σιακαλλή, Γ. Γραμματέας και η Δρ Νάσα Παταπίου, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Κ. Η εκδήλωση διανθίστηκε με αναγνώσεις ποιημάτων των ιδρυτικών μελών της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Μανόλη Αναγνωστάκη, Τάκη Βαρβιτσιώτη, Γιώργου Βαφόπουλου και Ζωής Καρέλλη. 
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου κ. Λεωνίδας Γαλάζης και ο επικεφαλής του κλιμακίου της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και μέλος του ΔΣ ποιητής κ. Δημήτρης Μπρούχος. Ο πρώτος τόνισε τη σημασία της διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο Ενώσεων Λογοτεχνών στους τομείς των εκδόσεων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ο δεύτερος παρουσίασε τη διαδρομή της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης από το 1961 έως σήμερα και τα επιτεύγματά της.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησαν ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και δεξίωση, στην οποία το κοινό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους τιμώμενους λογοτέχνες.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!