ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "Ν. Καζαντζάκης" - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "Ν. Καζαντζάκης"




Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει την αποδοχή των παρακάτω όρων:

Γενικοί όροι διαγωνισμού

1.Ο "Λογοτεχνικός-φωτογραφικός διαγωνισμός για το Ν. Καζαντζάκη" διοργανώνεται σε μία καθαρά εθελοντική βάση απο τον Πολυχώρο Πολιτισμού "Polyhoros Hania" με έδρα τα Χανιά, στην οδό Τζανακάκη 21, 1ος όροφος. Ο διαγωνισμός είναι διαδικτυακός και θα πραγματοποιείται απο τη διεύθυνση: http://www.diagonismos-kazantzakis.gr 
2.Απευθύνεται σε φωτογράφους-συγγραφείς-ποιητές που θέλουν να εκφραστούν πάνω στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη. 
3.Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και επιτρέπεται σε όλους τους ενήλικες(άνω των 18 χρόνων). 
4.Τα στοιχεία που αφορούν το διαγωνισμό(κριτές, βραβεία, οργανισμοι-σύλλογοι που στηρίζουν) υπόκεινται σε οποιαδήποτε αλλαγή θεωρήσει ο διοργανωτής οτι είναι απαραίτητα.
4.Τα προσωπικά στοιχεία του κάθε διαγωνιζόμενου διατηρούνται απο το διοργανωτή μόνο για τις ανάγκες του διαγωνισμού και ο διοργανωτής δεσμεύεται οτι δεν θα τα παραχωρήσει σε τρίτους χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του διαγωνιζόμενου.
5.Κάθε διαγωνιζόμενος οφείλει να μελετήσει προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού και να ελέγξει τα διάφορα σημεία συμμετοχής(αν θέλει το έργο του να παρουσιαστεί στην έκθεση που θα οργανωθεί μετά το τέλος του διαγωνισμού, οτι αποδέχεται τους όρους του διαγωνισμού)
5α.Κάθε διαγωνιζόμενος μπορέι να συμμετέχει μία φορά ανα κατηγορία. Δηλαδή μπορεί να συμμετέχει 1 φορά στην κατηγορία "Πεζό κείμενο" και 1 φορά στην κατηγορία "Φωτογραφία" και 1 φορά στην κατηγορία "Ποίημα-μαντινάδα". Μπορεί να συμμετέχει και στις 3 κατηγορίες ή μόνο στις 2 ή μόνο στη 1. 6. Οποιαδήποτε στιγμή του διαγωνισμού(απο 15 Οκτωβρίου 2017 έως 30 Νοεμβρίου 2017), ο διαγωνιζόμενος έχει το δικαίωμα να αποσύρει το έργο του απο το διαγωνισμό μετά απο επικοινωνία με τους διοργανωτές.
7.Οι διοργανωτές αποποιούνται οποιασδηποτε ευθύνης αναζήτησης πνευματικών δικαιωμάτων. Κάθε συμμετέχων είναι υπεύθυνος για το υλικό που ανεβάζει να είναι αυθεντικό και να ειναι ο δημιουργός. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένης καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων, το υλικό θα αποσύρεται απο το διαγωνισμο.
8.Για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με τον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι και οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται απο το δικτυακό τόπο. Οι διοργανωτές δεν έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν προσωπικά για θέματα που αφορούν όλους.
9.Η απόφαση της κριτικής επιτροπής θα είναι σεβαστή, τελεσίδικη και δεν θα αμφισβητηθεί.
10.Σε περίπτωση λανθασμένης υποβολής έργου, μπορείτε μέσα σε 24 ώρες να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές ώστε να ακυρώσουν τη λανθασμένη υποβολή του έργου(για ενδεχόμενη υποβολή νέου).
11.Οποιαδήποτε υβριστική ή ρατσιστική αναφορά μέσα απο τα υποβαλλόμενα έργα θα οδηγεί αυτόματα στον αποκλεισμό του διαγωνιζόμενου
12.Τα βραβεια που θα διατεθούν υπόκεινται σε όρους για τους οποιους θα ενημερωθούν οι νικητές(για ισχύουσα περίοδο)
13.Τα έργα θα εκτεθούν στο site μετά το πέρας του διαγωνισμού μη ονομαστικά μέχρι τη βραδιά βράβευσης και ονομαστικά μετά τη βραδιά βράβευσης. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί, ενημερώνει τους διοργανωτές για να μην αναφερθεί το όνομα του.
14.Η βραδιά απονομής των βραβείων θα οριστεί στο προσεχές μέλλον και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.
15.Κατα τη βραδιά βράβευσης, δεν απαιτείται η φυσική παρουσία των βραβευθέντων διαγωνιζομένων
16.Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των έργων δεν έχουν καμία σχέση ούτε συγγενική ούτε άλλου είδους με τους διοργανωτές του διαγωνισμού

Κατηγορία φωτογραφία

1.Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι αυθεντική, χωρίς να έχει υποστεί επεξεργασία-εκτός περικοπής(crop).
2.Μπορεί να αναρτηθεί μόνο απο τον ίδιο το δημιουργό.
3.Δεν πρέπει να έχει δημοσιευτεί σε οποιοδήποτε άλλο μέσο.
4.Σε περίπτωση φωτογραφίας με ανθρώπους, θεωρείται απο τους διοργανωτές ότι κάθε πρόσωπο που απεικονίζεται στην φωτογραφία έχει δώσει την άδεια να φωτογραφηθεί και να λάβει μέρος σ’ αυτό το διαγωνισμό. Η ευθύνη αυτή βαρύνει μόνο τον κάθε διαγωνιζόμενο
5.Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες σε μορφή JPG όχι μικρότερη του 1 ΜΒ και όχι μεγαλύτερη των 4ΜΒ με τον όρο ότι εάν διακριθούν θα πρέπει να σταλούν σε ανάλυση κατάλληλη για εκτύπωση(θα υπάρξει ενημέρωση απο τους διοργανωτές).
6.Κάθε φωτογραφία θα πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως με ένα μικρό κείμενο(μέχρι 30 λέξεις) που θα σχετίζεται με το έργο του Καζαντζάκη

Κατηγορία Ποίημα-Μαντινάδα

1.Η γλώσσα του ποιητικού κειμένου είναι τα ελληνικά.
2.Στην κατηγορία 'Ποίημα', ο διαγωνιζόμενος μπορεί να γράψει σε μία υποβολή(1 καταχώρηση στο site) ένα ποίημα μέχρι 5 στροφές των 4 στίχων η καθεμία.
3.Στην κατηγορία 'Μαντινάδα', ο διαγωνιζόμενος έχει το δικαίωμα να γράψει σε μία υποβολή(1 καταχώρηση στο site) μέχρι 3 μαντινάδες(2 στίχων η καθεμία)

Κατηγορία Κείμενο(δοκίμιο ή άλλο)

1.Η γλώσσα του κειμένoυ είναι τα ελληνικά.
2.Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή στον διαγωνισμό θα πρέπει το κείμενο να μην υπερβαίνει σε έκταση τις 500 λέξεις και να περιλαμβάνει στοιχεία που να σχετίζονται με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη*

Προαιρετικά μπορούν να αναφέρονται ως υποσημείωση το έργο ή τα έργα που ενέπνευσαν τη συγγραφή του δοκιμίου(υποσημείωση: εκτός του ορίου των 500 λέξεων).

Η διοργάνωση του διαγωνισμού αυτού πραγματοποιείται μέσα απο την ανιδιοτελή προσφορά ενέργειας και χρόνου εθελοντών και την ευγενική στήριξη των χορηγών με μοναδικό σκοπό την προβολή του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.
Με τη δική σας συμμετοχή ευελπιστούμε στην ευρύτερη απήχηση του έργου του μεγάλου λογοτέχνη-στοχαστή.

*** Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή έργων: www.diagonismos-kazantzakis.com ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!