ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΚΕΦΑΛΟΣ» - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΚΕΦΑΛΟΣ»






Το λογοτεχνικό περιοδικό «ΚΕΦΑΛΟΣ – Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς», προσκαλεί όλους τους λογοτέχνες της Ελλάδας, της Κύπρου και του Εξωτερικού να συμμετάσχουν στο πρώτο τεύχος του, το οποίο θα εκδοθεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Μπορούν να στέλνουν τις συμμετοχές τους από τις 19 Νοεμβρίου 2017 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2017 στο email: kefalos.periodiko@gmail.com

Το πρώτο τεύχος θα έχει αφιέρωμα στον εθνικό μας ποιητή, Διονύσιο Σολωμό, θα κινείται όμως και στα πλαίσια άλλων θεματικών κατηγοριών. 

Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να συμμετάσχετε σε μία από τις εξής κατηγορίες:
  • ΠΟΙΗΣΗ: με δύο ποιήματα έκτασης έως 25 στίχους το καθένα,
  • ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ: μ’ ένα διήγημα έως 1200 λέξεις,
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ: μ’ ένα άρθρο έως 800 λέξεις,
  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: μ’ ένα παραμύθι έως 800 λέξεις ή μ' ένα διήγημα έως 1000 λέξεις ή μ' ένα ποίημα έως 25 στίχους.

Τα λογοτεχνικά σας έργα θα μπορούν να κινούνται μέσα στα πλαίσια των εξής θεματολογιών (μπορείτε να επιλέξετε δύο θέματα για την ποίηση και ένα για τα υπόλοιπα είδη):

  • Ελεύθερο θέμα (έργα ανεξαρτήτου θέματος από τα παρακάτω),
  • Διονύσιος Σολωμός,
  • Επτάνησα,
  • Κεφαλονιά ή Ιθάκη,
  • Οικονομική κρίση (π.χ. έργα με θέμα τη φτώχεια, την πείνα, τους άστεγους που έχασαν τα σπίτια τους κτλ.).

Όπως καταλαβαίνετε το συγκεκριμένο τεύχος θα έχει ποικίλη θεματολογία, προσπαθώντας να συνδυάσει τη λογοτεχνία με τις αξίες του χθες με τα δεινά του σήμερα. Οι πρώτες όμως αποτελούν μία ακτίδα ελπίδας μέσα στην ασβόλη των χαλεπών καιρών μας. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις». Και είχε μεγάλο δίκιο ο Οδυσσέας Ελύτης μ’ αυτά του τα λόγια. 

Επίσης, δεχόμαστε αποστολές βιβλίων για παρουσίαση στη στήλη «Νέες Εκδόσεις» του περιοδικού μας, κατόπιν συνεννόησης μέσω του email μας. 

Τέλος, η έκδοση του περιοδικού μας θα είναι τριμηνιαία. Τα τεύχη θα έχουν ηλεκτρονική μορφή και θ' αναρτώνται στο διαδίκτυο -στην ιστοσελίδα του Κέφαλου, όπως και σε πλατφόρμες digital publishing-, αλλά θα έχουν και έντυπη μορφή. Μάλιστα λόγω της οικονομικής κρίσης, αποφασίσαμε όλα τα έντυπα τεύχη να διατίθενται δωρεάν χωρίς συνδρομή, δηλαδή χωρίς κόστος αγοράς αντιτύπου.



Η Συντακτική Ομάδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!