Συνέντευξη με τον λογοτέχνη Γρηγόρη Τριγλίδη - ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Συνέντευξη με τον λογοτέχνη Γρηγόρη Τριγλίδη - ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ



Ο «ΚΕΦΑΛΟΣ - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» έχει ξεκινήσει μία νέα δράση με τίτλο: «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ» (ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 4ο ΤΟΜΟ γίνονται δεκτές έως τις 31/12/2020 - ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: ΕΔΩ) και προσκαλεί όλους τους Λογοτέχνες, Ποιητές και Συγγραφείς να συμμετάσχουν σ' αυτήν. Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι η προβολή μέσω αφιερωμάτων και συνεντεύξεων των σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών, Ποιητών και Συγγραφέων, είτε έχουν εκδώσει κάποιο βιβλίο είτε όχι και η δημιουργία του τέταρτου τόμου της «Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών», η οποία έχει συσταθεί σε μία ανεξάρτητη ιστοσελίδα με τη μορφή ηλεκτρονικών τόμων και την έκδοση δωρεάν e-book.
Στη σημερινή μας παρουσίαση στα πλαίσια της δράσης: «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ», θα σας παρουσιάσουμε τον λογοτέχνη, Γρηγόρη Τριγλίδη, ο οποίος συμμετέχει στην «Εγκυκλοπαίδεια Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών» και απάντησε στις ερωτήσεις του Δημοσιογράφου, Λογοτέχνη και Εκδότη του Περιοδικού Κέφαλος, κ. Πλούταρχου Πάστρα, για το λογοτεχνικό του έργο, τα βιβλία και τη λογοτεχνία. 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΡΙΓΛΙΔΗ


1. Αν έπρεπε να δώσετε έναν ορισμό για τη λογοτεχνία, ποιος θα ήταν αυτός;

Είναι ο τρόπος εκείνος της γραφής που δημιουργεί μέσα στη ψυχή του αναγνώστη περιεχόμενο από το μηδέν.

2. Τι μπορεί να προσφέρει η λογοτεχνία στο σύγχρονο άνθρωπο;

Πάρα πολλά. Πρώτα-πρώτα πολλές εμπειρίες. Να μπει στη θέση ενός άλλου ανθρώπου, να ταυτιστεί με αυτόν. Να προβληματιστεί. Να νιώσει αισθήματα που μπορεί να είχε ξεχάσει. Να κλάψει. Να γελάσει. Να θυμώσει. Να ταξιδέψει. Να λυτρωθεί. Να κάνει νέο ξεκίνημα στη ζωή του γιατί απέκτησε όλα, ή κάτι από όσα προανέφερα ή και ακόμη περισσότερα. Είναι τόσα πολλά που κάτι θα έχω ξεχάσει.

3. Η ποίηση στις ημέρες μας δεν έχει τη θέση που κατείχε παλαιότερα. Για ποιο λόγο πιστεύετε πως συμβαίνει αυτό και πως θεωρείτε ότι θα είναι το μέλλον της;

Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως η ποίηση χρειάζεται να έχει αυτός που τη κρατάει στα χέρια του ρομαντική καρδιά. Για να γίνω ποιο ξεκάθαρος. Υπάρχει έλλειψη ρομαντισμού σήμερα λόγω της ζωής που κάνουμε αλλά και από την άλλη δεν έχουμε τους ίδιους τρόπους επικοινωνίας όπως παλιά. Ζούμε σε μια εποχή με διαφορετικές δυσκολίες από τότε που η ποίηση ήταν τόσο αναγνωρίσιμη. Ήρθε η τηλεόραση, ο κινηματογράφος, το τηλέφωνο και άρχισε να εκτοπίζεται η τέχνη γενικά και μαζί της και η ποίηση. Σήμερα η τεχνολογία κάνει μεγάλα άλματα κι έτσι, αν όχι όλη η προσοχή του ανθρώπου, σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της είναι προσανατολισμένο εκεί. Όμως μη ξεχνάμε και την κρίση. Τόσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες που θέλουν πρώτα να λύσουν και μετά να ασχοληθούν με τις τέχνες και κατ’ επέκταση με την ποίηση.  Είναι η εποχή τέτοια που αναγκάζει τους ανθρώπους να μη της δίνουν τη σημασία που της αξίζει.

4. Και τώρα μία δύσκολη ερώτηση. Τι σημαίνει για σας ποίηση;

Είναι το φτερούγισμα της ψυχής που το ακούει η καρδιά και δονείται. Ο Εγκέφαλος την παρατηρεί και καθώς την ερμηνεύει δίνει εντολή στο σώμα να γράψει στο χαρτί ή να εκφραστεί με λόγια.

5. Πότε ξεκινήσατε ν’ ασχολείστε με την τέχνη του λόγου και ποιος ήταν ο λόγος που σας παρότρυνε;

Έγραφα από μικρό παιδί στο δημοτικό. Δεν έγινε έτσι ξαφνικά. Θέλω να πω πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη αφετηρία, γιατί έγραφα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Στο δημοτικό έγραφα σε χαρτάκια και τα έκρυβα εδώ κι εκεί. Στην εφηβεία έγραφα στοίχους για το Heavy Metal συγκρότημά μου. Μετά σταμάτησα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όταν άρχισα να εργάζομαι. Δεν ξέχασα όμως την συνήθειά μου να διαβάζω. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία μετά από χρόνια, ξεκίνησα και πάλι να γράφω. Σιγά σιγά έφτασα στο σημείο να εκδώσω μια νουβέλα και μια ποιητική συλλογή. Θέλω να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο, όπως κάνω πάντα, την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας που με βοήθησε. 

6. Γιατί γράφετε;

Γιατί αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να μοιραστώ με τον κόσμο τις ιστορίες που δημιουργώ. Είναι μια ανάγκη για επικοινωνία. Ένας τρόπος που απλά θέλω να ακουστώ. 

7. Ποια είναι η πηγή της έμπνευσής σας; 

Τα τρία θέματα που έχω επιλέξει και στην ομάδα μου στο facebook: το μυστήριο, η φιλοσοφία, και η αυτογνωσία. Έχοντας αυτά τα τρία μέσα μου ως βάση, πλάθω μια ιστορία. 

8. Με ποιο λογοτεχνικό είδος ασχολείστε περισσότερο;

Μου αρέσει περισσότερο το μυστήριο. Από μικρό παιδί με γοήτευε. Έτσι σήμερα το ακολουθώ.

9. Μιλήστε μας για το λογοτεχνικό σας έργο.

Πρώτο μου βιβλίο ήταν η νουβέλα με τίτλο Όνειρα ξεχασμένα από τις εκδώσεις Ίτανος. Αργότερα ήρθε η ποιητική μου συλλογή με τίτλο Συλλεκτικές Εντυπώσεις από τις εκδόσεις Όστρια. Στο πρώτο βιβλίο γράφω στο πρώτο πρόσωπο και μιλώ για την ζωή ενός άντρα, του Δημήτρη, που ξυπνάει στην εντατική. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο απέδωσα την μετάβασή του από το κώμα που βρισκόταν στη ζωή και μάλιστα λίγα λεπτά πριν κλείσουν τα μηχανήματα και πεθάνει. Το μεγαλύτερο της αφήγησης αφορά στη ζωή του μετά από αυτό το κρίσιμο γεγονός. Τα όνειρα ξεχασμένα είναι πραγματικά και τα βλέπει στον ύπνο του αλλά δεν τα θυμάται. Όμως, έχουν κάθε φορά κάτι σημαντικό να του πουν.

10. Πείτε μας λίγα λόγια για το τελευταίο σας βιβλίο που έχει τίτλο: «Συλλεκτικές Εντυπώσεις». 

Είναι η ποιητική μου συλλογή, το δεύτερο πνευματικό μου παιδί, από τις εκδόσεις Όστρια. Έχουν ως θέμα την καθημερινότητά μου μέχρι και πριν δύο χρόνια περίπου. Ένα κρίσιμο γεγονός με έκανε να επανεκτιμήσω και να αρχίσω να βλέπω με τελείως διαφορετικό μάτι τη ζωή μου. Έτσι, άρχισα να παίρνω συλλέγω εντυπώσεις που εκείνη τη στιγμή μου μιλούσαν με ένα μαγικό τρόπο και να τις αποτυπώνω στο χαρτί. Βλέπετε, αν ο άνθρωπος αισθανθεί την ζωή με την καρδιά, όλα μεταμορφώνονται, τα πάντα γίνονται υπέροχα, μα ίσως και όχι.  Ανάλογα την στιγμή, την διάθεση, τις παρορμήσεις και την εντύπωση που σου κάνει το κάθε τι.

11. Ποια είναι η αγαπημένη σας ώρα μέσα στην ημέρα που κάθεστε και γράφετε;

Συνήθως πρωί και μάλιστα δεν μπορώ την ησυχία. Πάω σε μια καφετέρια, σε κάποιο απόμερο σχετικά τραπέζι, το φρέντο εσπρέσο δίπλα μου κι εγώ γράφω στο κινητό μου τηλέφωνο για να μη δείξω τι κάνω εκείνη την ώρα.  

12.  Πως είναι η ζωή ενός λογοτέχνη στα χρόνια της κρίσης;

Η κρίση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον εκάστοτε λογοτέχνη  και ποιητή κι ο λόγος είναι ότι έχει πολύ υλικό για να γράψει. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω διακρίνει προβλήματα, που δεν γνώριζα ότι μπορούσαν να υπάρχουν, να ανεβαίνουν στην επιφάνεια της δημοσιότητας. Βέβαια, παίζουν μεγάλο ρόλο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και τα κοινωνικά δίκτια στην ανάδειξη αυτών των ζητημάτων. Όπως και να έχει πολλά από αυτά θα έμεναν πνιγμένα, θαμμένα και δεν θα τα μαθαίναμε ποτέ.  

13. Πως θα χαρακτηρίζατε τη λογοτεχνική παραγωγή σήμερα;

Σήμερα ένας συγγραφέας έχει την ευκαιρία του. Υπάρχουν πολλοί εκδοτικοί οίκοι και σίγουρα κάποιος απ’ όλους θα δεχτεί το βιβλίο του. Ακόμη και στην αντίθετη περίπτωση, του δίνεται η ευκαιρία μέσω της αυτοέκδοσης να το εκδώσει. Το θέμα της προώθησης της δουλειάς του είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι μια και οι συγγραφείς σήμερα είναι τόσοι πολλοί, που οι εκδοτικοί οίκοι αδυνατούν να τους προωθήσουν. Χρειάζεται δηλαδή προσωπικό χρόνο από τον καθένα ξεχωριστά. Υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. 

14. Ποιο θεωρείτε πως είναι το μυστικό της επιτυχίας ενός Best Seller;

Χρειάζεται σίγουρα να έχει πιάσει τον παλμό του αναγνωστικού κοινού. Να μπορεί να κρατάει τον αναγνώστη στις σελίδες του. Να δημιουργεί εικόνες και όχι μόνο. Επίσης, όμως, να έχει καλή προώθηση γιατί μπορεί να χαθεί στα ράφια ή να αργήσει να εκτιμηθεί. 

15. Αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα στο έντυπο ή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, εσείς ποιο θα επιλέγατε; 

Σίγουρα το βιβλίο δεν είναι το ίδιο με το e-Book. Η υφή του, η μυρωδιά του είναι το κάτι άλλο. Αν όμως η ανάγκη για να μη καταστρέψουμε το περιβάλλον μάς αναγκάζει να στραφούμε προς το ηλεκτρονικό βιβλίο, καλό είναι να γίνει. Μην ξεχνάμε πως όσα έχουμε σήμερα μέσα από θυσίες τα απολαμβάνουμε.  Αν είναι καλό για τα παιδιά μας, ας κάνουμε κι εμείς τη θυσία. 

16.  Ποια συμβουλή θα δίνατε σ’ ένα νέο λογοτέχνη;

Καλώς να έρθει. Θα συμβούλευα να μη πτοηθεί και να συνεχίσει κι εμείς θα χαρούμε να διαβάσουμε την αλήθεια του. Παρ’ όλη την πληθώρα των νέων συγγραφέων ο καθένας έχει την θέση του στον συγγραφικό κόσμο. Η λογοκρισία δεν αποτελεί τμήμα της ψυχής του συγγραφέα.

17. Τελευταία ερώτηση. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια στο χώρο της λογοτεχνίας;

Θα συνεχίσω να προσφέρω το καλύτερο που μπορώ. Να βοηθώ, όσο μου το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, όλους τους συγγραφείς και ποιητές, παλιούς και νέους. Σίγουρα θα συνεχίσω να γράφω γιατί για μένα η γραφή είναι ο τρόπος για να μάθω τον εαυτό μου. Είναι ένα μαγικό ταξίδι σε κάποιο άγνωστο μέρος. Με οδηγεί σε μονοπάτια δύσβατα και σε μέρη που καλούμαι να γνωρίσω. Είναι η πνοή μου. Τους επόμενους μήνες περιμένω να εκδοθεί το νέο μου βιβλίο. Σε αυτό το σημείο βρίσκομαι. Στην αναμονή λοιπόν. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε να ακουστώ και για την φιλοξενία.

*     *     *


Ουράνια αντιπαράθεση
(του Γρηγόρη Τριγλίδη) 


Μαζεύτηκαν ηλιαχτίδες φωτεινές
μες στου ήλιου το φωτόσωμα.

Μαζεύτηκαν να βρουν λύσεις
για συμπαντικούς προβληματισμούς.

Φώναξαν, άναψαν, πυρωθήκαν οι λόγοι.
Σπινθήρισαν σαν λύσεις βρήκαν!

Μαύρες κηλίδες ηλιακών καταιγίδων άρχισαν να φαίνονται στου ήλιου το φωτόδερμα.

Ήταν αγγελιαφόροι φωτεινοί έτοιμοι να ταξιδέψουν με τις απαντήσεις αντάμα!

Άλλες στράφηκαν και χάθηκαν στου σύμπαντος το σκοτάδι.
Άλλες στον Ερμή... κι άλλες στον Άρη.

Κάποιες φάνηκαν κι εδώ στη γη από τις πρωινές ώρες.

Ζεστάθηκε το οδόστρωμα σαν έκατσαν να δουν.

Πύρωσαν οι τοίχοι, καήκαν τα κορμιά μας.
Ζέστη πολλή απόψε…

...κι εγώ στέκομαι μπροστά στα κύματα του Θερμαϊκού...

Βρισκόμουν εκεί τη στιγμή που αρχίζουν
τα πορτοκαλί ροδοπέταλα να φαίνονται
στου ορίζοντα τη νοητή γραμμή.

Θαυμάζω τη φύση...

Οι νεφέλες άρχισαν να μαζεύονται
λες και θέλουν να διακόψουν την υπέρογκη πορεία
των φωτεινών αγγελιαφόρων,
δημιουργώντας ένα δείχτη προστασίας…

…βιάζονται…

Οι λέξεις των ανθρώπων τις έκανε να πάρουν
μια τέτοια βιαστική απόφαση,
που σαν προσευχές ανέβηκαν ψηλά.

Η αγάπη και η βιασύνη πιάστηκαν χέρι-χέρι
πλησίασαν τα σύννεφα,
τα φώναξαν κι εκείνα ανταποκριθήκαν στο κάλεσμά τους.

Ήρθαν πολλά… Πάρα πολλά…!

Μα σαν τα‘δε ο άνεμος, βάλθηκε να τα σκορπίσει.
Οι νεφέλες στενοχωρήθηκαν, δάκρυσαν,
άρχισε να βρέχει.

Είχα πάρει τον δρόμο της επιστροφής,
πλησίαζα στο σπίτι μουσκεμένος
δίχως αμάξι, το χάρηκα.
Σήκωσα το βλέμμα στον ουράνιο θόλο κι αναφώνησα εντός μου.

Σ’ ευχαριστώ θεέ μου για τη δροσιά,
σ’ ευχαριστώ!

Τελικά ποιος ξέρει τ’ ήθελαν να μας πουν οι φωτεινοί επισκέπτες;
Ίσως το μήνυμα δεν ήτανε για μας.

Ίσως ήταν μήνυμα συμπόνιας προς τη Μητέρα Γη
που τη σκοτώνουν τα παιδιά της.

Εμείς είμαστε αυτοί… εμείς!


Από την ποιητική μου συλλογή με τίτλο: «Συλλεκτικές Εντυπώσεις».
Εκδόσεις Όστρια.





Ο Φάρος
(του Γρηγόρη Τριγλίδη) 

Κάπου στο πέλαγος
κάθεται σαν φαλλός ψηλός.
Το στίγμα του να δίνει
στις πλεούμενες, σιδερένιες κατασκευές.

Θωρεί ανθρώπους-ναυτικούς,
ανθρώπους-ναυαγούς,
ανθρώπους-...

Η μόνη του παρέα αυτοί
και οι γλάροι.
Βλέμματα που τον κοιτούν,
τον δημιουργό θαυμάζουν.

Έρμη κατασκευή
αντιμέτωπη με τον καθάριο, δυνατό αέρα,
με μανιασμένα κύματα
και το θεριό τον χρόνο.
Αυτόν που προστίθεται στη μοναξιά.
που κόβει με τις πιο ύπουλες λεπίδες.
Τον κατατρώει ολάκερο
και αυτός εκεί, δίχως φωνή
να περιμένει τη στιγμή
που δε θα βαστάει άλλο.

Αέρα
Κύματα
Χρόνος
Μοναξιά
και Θάνατος.


Από την ποιητική μου συλλογή με τίτλο: «Συλλεκτικές Εντυπώσεις».
Εκδόσεις Όστρια.





Αγάπη
(του Γρηγόρη Τριγλίδη)


Κινητήρια δύναμη, κοχλάζει μέσα!
Φως αυτόφωτο, από τον ήλιο πιο φωτεινό.

Κραυγή βγαίνει από τα στήθια,
φτάνει πιο πέρα, απ' τον γαλάζιο ουρανό.

Άνθρωποι, ζουν στον φόβο.
Περπατούν,
με τα ορθάνοικτα - τυφλά,
από αγάπη μάτια.
Ψάχνουν όλοι να σε βρουν!

Όλοι μες στις γωνιές,
στις χαραμάδες της πόρνης ψυχής,
που άδειασε
στα τυφλά μονοπάτια.

Παγίδες,
σαν τα ποντίκια
γνωρίζουν τον θάνατο
μα, πηγαίνουν να τον βρουν!

Δρόμος ατελείωτος,
οίνος μυρίζει,
σε κάνει να χαθείς,
σε κάνει να ξεχάσεις
όποια πραγματικότητα υπάρχει,
τη στιγμή που εσύ της δίνεις ζωή.

Ζευγάρια στα σοκάκια κρύβονται,
δεν σε φανερώνουν,
σε κρατούν σφιχτά,
μες στην καρδιά!
Ο φόβος είναι που σε κρύβει,
ο μεγαλύτερος εχθρός που πολεμά,
μάταια, δίχως να νικά.

Κάπως έτσι,
θυμόμαστε αυτό το δυνατό συναίσθημα.
Είναι περίεργο,
μπορεί σαν δαίμονας της πυρωμένης κόλασης,
να έχει κι αυτή πολλά ονόματα.

Άνθρωποι, σκεφτήκατε ποτέ,
πως οι σάρκες είναι πλασμένες με αγάπη;
Δοσμένα συναισθήματα,
είτε της στιγμής,
είτε αιώνια.

Όλοι είμαστε πλασμένοι απ’ αυτή!
Θεού σπέρμα.

Καλός αγωγός,
αυτού που μεταφέρει
την πρώτη πνοή του βρέφους,
σαν βγαίνει από τη μήτρα της μάνας.
Όλη η ζωή του, μια αναζήτηση για ένα ταίρι,
που θα συνεχίσει τον κύκλο της ζωής
και σαν φτάσει στο τέλος,
θα δώσει την τελεία στου θανάτου
στου πτώματος τον ρόγχο.


Από την ποιητική μου συλλογή με τίτλο: «Συλλεκτικές Εντυπώσεις».
Εκδόσεις Όστρια.




*     *     *




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΡΙΓΛΙΔΗ

Ο Γρηγόρης Τριγλίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 1977. Τον Ιανουάριο του 2016 έγινε μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, ανέλαβε το επίσημο Blog και το κανάλι της ένωσης στο Youtube όπως και την επίσημη ιστοσελίδας της στο Google μαζί με τις φιλολόγους, Ευγενία Κορτσάρη και Γιώτα Παπαδοπούλου. Το Μάιο του 2017 έγινε τακτικό Μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Το ταλέντο του στην γραφή φάνηκε σε μικρή ηλικία, καθώς άφηνε παντού χαρτάκια με τις σημειώσεις του. Το βιβλίο με τίτλο «Όνειρα ξεχασμένα» από τις εκδώσεις Ίτανος, είναι η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια. Έχει πάρει μέρος στο ποιητικό ανθολόγιο «Η ποίηση στις ράγες Θεσσαλονίκη - Κατερίνη 2017» με το ποίημα «Ουράνια Αντιπαράθεση. http://www.easywriter.gr/ebooks/item/1613 Τον Μάιο του 2018 έκδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Συλλεκτικές Εντυπώσεις» από τις εκδόσεις Όστρια. Τον Απρίλιο του 2019 έγινε Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη πόλη της Κατερίνης με την πολιτική ομάδα Ανατροπή - Αναγέννηση, με τον υποψήφιο δήμαρχο του δημοσιογράφου Ευγένιου Παπαδόπουλου. Από τον Ιούνιο του 2019 διαχειρίζεται την διαδικτυακή ομάδα στο Facebook: Απόσταξη κι Ουσία με τα τρία αγαπημένα του θέματα. Μυστήριο, φιλοσοφία και αυτογνωσία. Η ηλεκτρονική τις διεύθυνση είναι: https://www.facebook.com/groups/gtriglidis/?ref=bookmarks. Τον Αύγουστο του 2019 ξεκίνησε το ανάλογο Blog και φιλοξενεί διάφορες συνεντεύξεις. Τον Σεπτέμβριο του 2019 έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας και ανέλαβε καθήκοντα του ταμία. Μπορείτε να βρείτε σχετικέ πληροφορίες: Facebook: https://www.facebook.com/triglidis Email: gtriglidis@live.com Προσωπικό site: https://triglidisgrigoris.webnode.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!